INFÖR SÄSONGEN: Egna produkter skall ta Torslanda till slutspel

0

De satsar på egna produkter och siktar mot slutspel.
– Våra spelare brinner för klubben och ger det lilla extra, säger Fredrik Augustin.

Avenyn blev Torslanda inför förra säsongen och klarade sig precis över kvalstrecket. Spelande tränaren Fredrik Augustin är en av Sveriges mest utbildade futsaltränare. I år har han förstärkt truppen med ett par förvärv från fotbollssektionen, bland annat William Lännholm, Hampus Furuholm Lemborn och Felix Fundell Ryberg.

Andrés Moncada har flugits in från Jokkmokk som målvaktstränare och kommer bland annat jobba med Peter Paananen som var skadad hela föregående säsongen. Däremot verkar Torslanda få klara sig utan förra årets förstamålvakt Andreas Bertilsson. Han ska genomgå en operation i vänsterknäet som stoppar honom från spel.

LÄS ÄVEN: Räkna aldrig bort Borås

Klubben är annars duktig på ungdomssidan. Förra säsongen debuterade Edward Holmén som 14-åring i SFL. Med tiden lär vi säkerligen få se fler unga spelare få chansen i Torslanda. I klubben finns flera duktiga juniorer som redan tränar med SFL-laget.

– Vår ambition är att utveckla både laget och våra individuella färdigheter. Målet är att gå till slutspel. Jag tycker vi har en bra mix i laget med unga och erfarna spelare, något som jag tror är nödvändigt för att kunna prestera optimalt, säger tränaren Fredrik Augustin.

I klubben finns det flertalet spelare som även spelar i fotbollsklubben. Några av dem var med i futsal-laget redan förra säsongen. Torslandas strategi är ganska klar – att förädla spelare som redan finns i föreningen, antingen från fotbollslaget eller futsalens ungdomslag.

– Vi satsar mycket på egna produkter, vilket jag tror ger mycket energi till laget. De spelarna brinner verkligen för klubben och vill ge det lilla extra. Vi har också värvat in lite fler vänsterfötter, vilket ger oss en annan dimension i spelet, förklarar Augustin.

LÄS ÄVEN: Skoftebyn satsar för slutspel

Efter att ha slagits kring kvalstrecket är Torslandaspelarna sugna på en längre säsong med slutspelsmatcher. Tidigare har man ofta vuxit ju längre säsongen gått. Det tror Fredrik Augustin att man gör även i år.

– Ni kan förvänta er ett lag som blir bättre ju längre säsongen går, ett lag som har väldigt god kemi, ett lag som spelar fysiskt och jobbar för varandra.

Analys

Torslanda har flera intressanta nyförvärv som är duktiga i fotbollen och definitivt har potential i futsalen. Däremot har de ingen större erfarenhet av futsal. Fotbollsklubben prioriterade att man skulle klara kontraktet i division 2, vilket gör att flera av spelarna inte kunnat starta futsalsäsongen förrän nu. Därför tror jag att vi kan få se ett Torslanda som har det jobbigt i den första delen av säsongen. Jobbar man hårt kan man definitivt rycka upp sig och avsluta säsongen lika fint som man gjorde förra säsongen, men jag är tveksam om det räcker till slutspel.

Läs mer i Futsalguiden som är framtagen av Futsalmagasinet och Magasinet Match