INFÖR SÄSONGEN: ”Våra Djurgårdssupportrar kommer få se en vinst över Bajen”

0

En av Sveriges största idrottsföreningar gör debut i SFL. Djurgården vann division 1 överlägset och siktar på att bli ett topplag direkt.

Djurgården är en av de två etablerade Stockholmsföreningarna som tagit klivet in i futsalen och SFL Norra. Tillsammans med Hammarby gör man nu en högintressant entré i futsalens finrum. Föregående säsong tillbringades i division 1, där man hade en enkel resa. Värt att notera att man bland annat vann med 79–0 (!) i en match, alltså nästan två mål per minut.

I kvalet stod Jokkmokk för motståndet. Djurgården vann enkelt på både borta- och hemmaplan. Nu tar David Bergqvists mannar sig an den största utmaningen hittills, spel i Sveriges högstaliga. Laget har sina rötter i Kåre, Vallentuna. Futsalsektionen grundades 2013 och inför förra säsongen gick man samman med Djurgården.

LÄS ÄVEN: Spansk tränare skall ta änglarna tillbaka till toppen

Många spelare är kvar än idag, vilket tyder på att vi kan få se en otroligt sammansvetsad trupp som vill göra upp om de ädla valörerna. Tränare David Bergqvist säger så här om förberedelserna:

– Vi kommer att förbereda oss för att vinna varje match. Utåt har vi ingen målsättning, utan den sätter vi i gruppen innan premiären. Men vi vill vara med och slåss om en slutspelsplats, det känns ganska självklart, säger han och fortsätter:

– Truppen och jag har längtat efter detta, att möta bra motstånd vecka ut och vecka in. Jag tror att Djurgården och Hammarby har en viktig säsong framför sig, inte bara sportsligt. Vi har en utmaning i att marknadsföra futsalen i Stockholm, att få med supportrar, åskådare och media på tåget.

En viktig spelare för David Bergqvists Djurgården är Daniel Lindgren Zachrison, med sin bländande teknik. Även han är spänd på säsongen.

– Det känns spännande. Äntligen kommer våra Djurgårdssupportrar få se en vinst över Hammarby! Vi kommer väl förberedda jämfört med förra säsongen. Laget har tränat på bra. Örebro Open Futsal Cup var nyttigt för oss. Där kunde vi mäta oss mot andra SFL-lag. Vi har en bred trupp där många slåss om platserna. Det gör också att vi får bra kvalitet på träningarna.

Klubben är unik på ett sätt i Sverige. Djurgården har anställt tränaren David Bergqvist på 25 procent för att jobba med futsalutveckling. Även om futsalklubbarna är många i Stockholm lär Dif hoppas på att det beslutet leder till att klubben blir ledande i futsal. Inte bara i huvudstaden, utan även i landet.

LÄS ÄVEN: Torslanda siktar mot slutspel

Analys

Laget har en målvakt i Christopher Krounis som inte bara gillar att stoppa bollarna, utan gärna följer med i anfallen för att fylla på. Däremot sticker inte många spelare ut i laget, utan truppen är oerhört jämn. De må ha något slags målrekord i och med matchen mot Söderhamn förra året (79-0), men något säger mig att laget kommer spela oerhört tajt defensivt. Det blir inga flermålsvinster för de lag som ställs mot Djurgården, utan man lär inte komma ifrån ett kokande Eriksdalshallen utan att ha bjudit på en riktig kämparinsats.

Läs mer i Futsalguiden som är framtagen av Futsalmagasinet och Magasinet Match