Jernarp straffade IFK Göteborg i seriepremiären

0

Över 600 åskådare hade under tisdagskvällen hittat sig in i den kokande Torslandahallen, för att se sitt Torslanda inleda SFL med ett derby mot IFK Göteborg. Ett derby som var så tufft som man kan förvänta sig av mellan dessa två rivallag.

Mathias Etéus gjorde denna kväll sin tävlingscomeback efter ett års frånvaro. Hur skulle det gå för landslagsveteranen?

Matchens inledning är trevande där spelet inte verkar sitta för lagen som har några halvdana chanser. Tobias Haglund ger Torslanda ledningen efter ett anfall där laget rullar runt. Nicklas Asp och parhästen Mathias Etéus replikerar snabbt och kvitteringen är ett faktum.

LÄS ÄVEN: Svensk Elitfotboll rekryterar projektledare för futsal

Det avvaktande spelet övergår till Hawaii-spel där bollen pendlar mellan respektive planhalva och efter ett tag vinner Göteborg boll, kommer i anfall där Chekroun gör förarbetet och bollen hittar till slut fram till bortre stolpen där Etéus kan peta in den. Kort därefter gör comebackspelaren ännu ett mål, men sen händer det något.

Göteborg får många domslut emot sig och överstiger sin femte foul vilket innebär straff, något som Andreas Jernarp inte är sen att förvalta, inte bara en gång utan tre gånger och hemmalaget kan gå till paus med en skön ledning.

I andra halvlek fortsätter Göteborg att försöka föra spelet mot ett lågt försvarande Torslanda som gör det svårt för blåvitt att ta sig förbi. Jernarp och Andreas Haglund får en varsin omställning som inte leder någonstans. Därför ville kanske William Lännholm visa vart skåpet ska stå, när han på en omställning utökar Torslandas ledning. Därefter ville Hampus Furublad ansluta sig till målprotokollet.

IFK Göteborg satsar därefter på jokerspel som direkt ger utdelning och laget fortsätter med jokerspelet. Torslandamålvakten Peter Paananen utnyttjar ett misslyckat anfall och kan sparka in bollen i tomt mål. Torslanda vinner till slut med 9-5 till Torslandapublikens stora glädje.

 

Matchfakta

SFL Södra

Torslanda IK – IFK Göteborg Futsal 9-5 (4-3)

Målskyttar, Torslanda IK: Andreas Jernarp 4, Tobias Haglund, William Lännholm, Hampus Furublad, Peter Paananen, Erik Johannesen

Målskyttar, IFK Göteborg: Mathias Etéus 2, Nicklas Asp, Nimar Kadivar, Oscar Örth

Utvisning, Torslanda IK: Victor Edvardsen

LÄS ÄVEN: Örebro FC är ute efter guldet