GENOMGÅNG: Division 1 Norrland

0

Förra säsongen representerades norrland av Täfteå IK i SFL, men efter att laget trillade ur högstaligan så stängdes det norrländska fönstret igen för den här gången. Nu återstår det att se vilket lag från division 1 Norrland som kommer att öppna fönstret igen.

Jokkmokk SK som förra säsongen vann serien i överlägsen stil och fick kvala till SFL mot Djurgårdens IF, har inför säsongen valt att ta en paus från tävlingsspel. Årets upplaga av serien domineras av Umeå som har fyra lag representerade.

LÄS ÄVEN: Genomgång av RFL Södra Norrland

Jokkmokks frånvaro gör att Täfteå IK borde bära favoritskapet till att vinna serien. Efter tre säsonger i SFL åkte laget ur serien och en stor revanschlust tordes finnas i Robin Arestav och hans lagkamrater i Täfteå.

Precis som Täfteå så är Thoréngruppen från Umeå. Laget spelade förrförra säsongen i SFL, och föregående säsong fick laget nöja sig med en fjärde plats i division 1. Blir det bättre i år?

I Skellefteå finns Sunnanå SK som inför den här säsongen är nykomling i division 1. I föreningen finns en genuin futsalkultur på ungdomssidan där flera lag har framstående resultat på ungdoms-SM, något som vittnar om att Sunnanå har en stark återväxt och en spännande framtid tillmötes.

Övriga lag är Robertsfors FF, Umeå Interkulturella IF och Young Boys FC.

Lagen

Robertsfors FF
Sunnanå SK
Team TGUngdom FF
Täfteå IK
Umeå Interulturella IF
Young Boys FC

LÄS ÄVEN: Historisk seger för Bajen