Hammarby tog historisk seger

0
Foto: Olof Bergqvist

På torsdagskvällen gästades ÖSK Futsal av SFL-nykomlingen Hammarby IF. 837 åskådare hade hittat till Gamla Idrottshuset för att sitt ÖSK i hemmapremiären, men även en debutant i Angelo Vega som tidigare under hösten skrev på för närkingarna.

Hammarby som hade en tuff inledning mot Norrköping i söndags, gör en betydligt bättre matchstart där laget får föra spelet mot ett Örebro som mestadels är tillbakapressade.

Det är dock Örebro som får första ordet där Coralic gör mål på sitt första skott. Hammarby och Arvidsson replikerar snabbt på en fast situation.

ÖSK som mestadels har fått tillbringat matchen i försvarsläge jobbar sig in i matchen och Angelo Vega kan till slut ge laget ledningen efter ett skott utifrån, men den lyckan blir kortvarig då Hammarby återigen kvitterar vilket står sig halvleken ut.

LÄS ÄVEN: Årets hetaste Göteborgsderby spelas i Scandinavium

Andra halvlek är en betydligt trevligare historia där hemmalaget verkligen har kommit in i matchen. I mitten av första halvlek får Hammarby in lite skott utifrån som dock inte leder någonstans.

Hammarby får därefter en kontringsmöjlighet och ÖSK-målvakten Poulamäki tvingas rycka ut för att döda läget. Direkt efteråt replikerar Dana Kuhi med ett ledningsmål, men bortalaget vill inte vara sämre. En omställning signerad Yasar ser till att Hammarby återigen är tillbaka i matchen.

Med knappt två minuter kvar tas en time out när Hammarby har en fast situation, något som Andreas Dahl sedan förvaltar. ÖSK satsar på en sista anstormning med flygande målvakt, de får en långstraff som Dana Kuhi bränner med 21 sekunder kvar och Hammarbys första seger i SFL är ett faktum.

Matchfakta

SFL Norra

Örebro SK Futsal – Hammarby IF 3-4 (2-2)

Målskyttar, Örebro SK: Anel Coralic, Angelo Vega, Dana Kuhi

Målskyttar, Hammarby IF: Fredrik Arvidsson. Rågsrar Majid, Özgur Yasar, Andreas Dahl

LÄS ÄVEN: Andreas Jernarp sänkte IFK Göteborg