Bergqvist efter första segern: ”Vi växer fort in i SFL-kostymen”

Den första historiska SFL-segern kom i den blott andra omgången för Djurgårdens IF, som nu har återupprepat Hammarbys bedrift från samma omgång. Segern kom mot lokalkonkurrenten Nacka Juniors i en jämn match som slutade 7-5 till nykomlingen.

Djurgårdstränaren David Bergqvist är självklart nöjd med segern och berömmer lagets moral.

LÄS ÄVEN: Futsal-DM håller på att dö ut

– Vi inleder med ett tidigt mål, sedan låser sig spelet för oss, det blir en kollektiv mental härdsmälta. Vi gör misstag som vi sedan försöker reparera med att göra saker ännu svårare. Då tappade vi momentum i matchen och Nacka går upp till 4-2. Vi försöker gjuta in energi i laget och pratar om att gå tillbaka till grunderna. Grabbarna reser sig både mentalt och spelmässigt och arbetar sig ikapp och förbi. Vi lär oss hela tiden och växer fort in i SFL-kostymen, säger Bergqvist till klubbens hemsida.

Han passar även på att berömma en debutant:

– Stort plus till Niklas Söderberg som gör debut i tävlingssammanhang och är en avgörande faktor i vår vändning.

LÄS ÄVEN: Falcaos damer visade vart skåpet skulle stå

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img