KLART: Derbyfesten är säkrad – Skoftebyn hittade en lösning

0
Nicklas Asp. Foto: Tobias BW Granberg

Skoftebyn har hittat en lösning på problematiken där man hade hemmamatch mot IFK Göteborg, samma dag som IFK Göteborg ville spela derby mot Gais. Lösningen blir att flytta Skoftebyns hemmamatch mot IFK Göteborg till den 11 december.

– IFK Göteborg har KFUM Trollhättan att tacka för detta. De har ställt sina träningstider till förfogande för att kunna flytta matchen mellan Skoftebyn och IFK Göteborg så att derbyt i Göteborg kan spelas, säger Christoffer Lundh i Skoftebyn.

Vidare säger han att man är glada att hittat en lösning som är så bra den kan vara för alla parter. Han menar på att Skoftebyn aldrig har haft som uppgift i att stoppa derbyt i Göteborg utan endast inte kunnat erbjuda ett alternativt speldatum som passat eller fungerat rent hallmässigt.

– Nu ser vi fram emot en riktig futsalfest, både i Scandinavium och Arena Älvhögsborg! Även vi hoppas på storpublik i Trollhättan, att vi kan fylla vår borg och bjuda på ett spektakel värt namnet.

Skoftebyn – IFK Göteborg kommer att spelas måndagen den 11 december, medan IFK Göteborg mot Gais kommer att spelas den 19 november klockan 13 i Scandinavium. Har du inte redan säkrat biljetter till Göteborgsderbyt gör du det här. För biljetter till mötet Skoftebyn mot IFK Göteborg, se Skoftebyns hemsida.

Texten uppdateras…