Zhubi inför dubbellandskamperna: ”Hoppas att det blir en publikfest”

En av spelarna som är uttagen till dubbellandskampen mot Ungern under den kommande helgen är Petrit Zhubi. Denna fartfyllda spelaren har under sin landslagstid i futsal spelat tio landskamper och lyckats göra tre mål, varav ett av dem kom i den senaste landskampen mot Wales.

I skrivande stund är Zhubi i Norrköping med landslaget och gör sig redo inför landskamperna den 11-12 november. På frågan om han hellre gör mål eller assist verkar svaret vara givet.

– Jag passar hellre än att göra mål, säger Zhubi till NT Sporten.

Inför dubbellandskampen i helgen är Petrit ödmjuk och passar på att hylla motståndarna samt de andra nationerna ute i Europa.

LÄS ÄVEN: Debutanten om landslagsdebuten: ”En dröm som går i uppfyllelse”

– Ungern är bra. Alla europeiska lagen ligger mycket långt före Sverige. Just nu bygger vi en grund för svensk futsal, jag vill bli en ordinarie spelare och vara med när Sverige tar sig till VM-kval nästa år, säger Petrit och fortsätter:

– Vi måste få upp intresset här i Sverige. Arenan (Himmelstalundshallen) är grym men golvet behöver fixas till. Det är bubblor och smutsigt så man glider lite. Jag hoppas att det blir en publikfest.

Zhubi som kombinerar fotbollen i IK Oddevold som tillhör division 1 och landslagsspel i futsal talar om skillnaderna i fotboll kontra futsal.

– Futsal är fotboll på komprimerad yta. I futsal måste du fatta ännu fler beslut och vara på tårna ännu mer. Det händer grejer hela tiden och är svårare än fotboll. Det skiljer också mycket taktik och olika regler men jag gillar det. Det passar mig, säger Petrit till NT.

 LÄS ÄVEN: Futsalen i fokus i Blåvittpoddens senaste avsnitt

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img