Lindahl FF rustar för guld

Lindahls FF har gjort ett stort futsaleko i Sverige, efter två år och två guld. Laget, som leds av Benjamin Namini, kommer från och med i år att husera Täby.

Nu har laget börjat presentera sin spelartrupp, och gör det med ett nyförvärv och tre förlängningar.

Klubben har lyckats rekrytera Frida Thilén, till vardags mittback i Tyresö FF. Thilén har

Frida Thilén. Foto: Benjamin Namini

tidigare i fotbollssammanhang representerat bland annat Åland United i som vann finska damligan 2009 och 2012. Tränare Benjamin Namini beskriver Thilén för Futsalmagasinet:

– Frida har varit en av Tyresös mest lysande stjärnor under fotbollssäsongen, kanske Tyresös bästa back under sommarhalvåret. I med denna rekrytering förstärker vi ytterligare vår defensiv, samtidigt som hon med sitt starka skott säkerligen lär bjuda på ett och annat mål.

Spelaren själv kommenterar sin ankomst till laget såhär:

– Jag valde Lindahl för att det är en bra klubb med fina framgångar och ett härligt gäng som jag är glad att tillhöra.

Pernilla Ebberyd. Foto: Krister Melin

Förutom nyförvärvet Thilén har man som sagt annonserat tre förlängningar, där den första är målvakten Pernilla Ebberyd.

– Det sägs att ett bra truppbygge byggs bakifrån och framåt. En bättre grund att bygga vidare på vår alldeles egna Pernilla Ebberyd kan vi inte tänka oss! Det är med den största glädjen som vi kan konstatera att Sveriges version av Casillas kommer vakta Lindahls mål för tredje året i rad, säger Lindahl FF på sin Instagram.

LÄS ÄVEN: Lokalderby i Linköping lockade storpublik

Den andra förlängningen är ingen mindre än Ida Hedstad. Lindahl på sin Instagram återigen:

Ida Hedstad. Foto: Krister Melin

– Då vår grundpelare längst bak är presenterad så vänder vi blicken i rak motsatt riktning och hittar ingen mindre än vår högt älskade superpivot Ida Hedstad. Även Ida gör sin tredje raka säsong för klubben och samtliga inblandade ser med stor förtjusning fram emot den magin denna stjärna kommer bjuda på när hon har bollen vid sina fötter.

Den tredje förlängningen är med Mariana Jammeh som man skriver följande om på Lindahls Instagram:

Mariana Jammeh. Foto: Krister Melin

– Med stor glädje kan vi även meddela att vår speeedkula till dirigent valt att göra ytterligare en säsong med oss! Denna fantastiska tjej för en kamp mot klockan för att åter bli spelklar och vi längtar tills hon är redo att ta futsalsverige med storm igen!

Lindahl förväntas presentera flertalet förlängningar samt förvärv under de kommande dagarna, enligt uppgifter till Futsalmagasinet. Bland nyförvärven ryktas bland annat en oerhört erfaren internationell fotbollsspelare.

LÄS ÄVEN: Vinst för Norrköping i ”Östgötaderbyt” 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img