Historiskt lokalderby slutade i Kentyvinst

0

Under söndagen spelade Linköping Kentys U-lag mot Norrköping i RFL, en match Norrköping vann. Dessutom spelade Kenty ytterligare en match under samma dag, mot lokalrivalerna KFUM Linköping.

Det första historiska lokalderbyt i RFL lockade stort intresse, åskådarantalet kunde skrivas så högt som 150 stycken. Åskådarna fick se en välspelad match där Kenty var det spelförande laget men KFUM ständigt hotade med vassa kontringar. Slutresultatet kunde tillslut skrivas till 6-2 för Kenty, där Hanna Gustafsson blev tvåmålsskytt.

LÄS ÄVEN: IFK Uddevalla ångar på i RFL

Patrik Stålhammar är tränare samt sportchef för Linköping Kenty. Han säger följande om matchen:

– Jag är glad att våra spelare fick den här upplevelsen. Ett bra arrangemang, mycket publik och en underhållande futsalmatch. Det är alltid nyttigt att få spela matcher som innebär lite förhöjd stressnivå, säger han till Futsalmagasinet och fortsätter:

– Jag är övertygad om att publiken överraskades av den höga kvalité som både spelare och lag visade. Vi är självklart nöjda över resultat, men framförallt stolta över vår prestation. Vi var genomgående bra under matchen och bjöd på många fina futsalaktioner.

Matchfakta

RFL Östra Götaland

KFUM Linköping – Linköping Kenty DFF 2-6 (2-3)

Målskyttar, Kenty: Hanna Gustafsson 2, Ida Olofsson, Elin Mellheden, Elin Björk, Adina Svensson

Målskyttar, KFUM: Matilda Odnell 2

LÄS ÄVEN: Åsebro vann över Torslanda