Efter målfesten – Borås tillbaka som serieledare

Borås AIK kom till Lisebergshallen som serieledare, men hade precis innan avspark blivit nedputtade av IFK Uddevalla som precis hade besegrat Skoftebyn. Så det var ett taggat Borås som ville ta tillbaka serieledningen, och lagets öppning går inte att klaga på.

Efter en inledning som präglas av Hawaiispel så tar gästerna snabbt ledning efter ett Boråsanfall som avslutas med mål av Mostafa. Det böljande spelet fortsätter och landslagsspelare Raisi kan snabbt utöka sin ledning.

Ett misstag i gästernas uppspelsfas straffas direkt av GAIS och Andersson kan reducera, något som Boråslägret inte kan vara helt nöjda med.

Mostafa kan med 11 minuter kvar replikera efter ett tillfälle där hemmalaget vill ha frispark men som Boråsarna utnyttjar och 3-1-ledningen är ett faktum. Den glödhete Mostafa får kort efter ett öppet läge som täcks upp av uppoffrade försvarare.

Återigen faller lagen in i Hawaiitänket vilket resulterar i en stolpträff från GAIS.

Det grönrandiga laget testar två insparksvarianter, varav den sista blockas av Boråsmuren. Raisi vinner boll, läser av läget av och chippar bollen mot målvakten Josip Brizic som är långt utanför målet och tvingas rädda bollen från att gå i mål. Denna aktion belönas han med ett rött kort.

Borås får spela powerplay mot ett GAIS som försvarar sig väl, och som resulterar i läge åt bägge hållen. Med 2,37 kan landslagsspelaren Delimedjac utöka sin ledning innan Svedberg avslutar halvleken.

LÄS ÄVEN: Örebro Futsal Club bäst i stan

I andra halvlek utnyttjar GAIS tidigt en kontring som förvaltas väl av Engberg som tänder hoppet åt sitt lag. Jawid och Delimedjac replikerar snabbt med ett mål var.

Med 12 minuter kvar och ställning 2-8 satsar GAIS på jokerspel, något som ger resultat efter en reducering av Engberg. Hemmalaget klarar dock inte av att komma ikapp sina motståndare utan blandar och ger mål åt bägge hållen i en målfest som slutar 13-5 till Borås. Segern innebär att Borås är tillbaka som ny serieledare i SFL Södra.

Matchfakta

SFL Södra

GAIS Futsal – Borås AIK 5-13 (1-5)

Målskyttar, GAIS Futsal: Niklas Engberg 3, Carl-Oscar Andersson, Amaro Nyass

Målskyttar, Borås AIK: Arjan Mostafa 2, Jahid Jawid 3, Irfan Delimedjac 4, Henrik Svedberg, Younes Raisi, Ricky Lundberg, Fawad Zemarai

Utvisning, GAIS Futsal: Josip Brizic

LÄS ÄVEN: Lindahl FF rustar för ett tredje guld

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img