”Honken” ska ta ÖSK ifrån bottenstriden: ”Han passar perfekt in i laget”

Nyligen stod det klart att Örebro SK Futsal, som haft en svag inledning på säsongen, valt att avbryta samarbetet med huvudtränaren Mikko Seppälä. Anledningen ska ha varit just att resultaten inte är tillräckligt bra, då endast två poäng är inspelade efter fem omgångar.

Lagets andra huvudtränare, Victor Huerta, blir dock kvar i klubben, men får ta ett steg bakåt och agera hjälptränare. Ny huvudtränare blir Fredrik ”Honken” Holmquist, som till vardags jobbar på ÖSK Ungdoms kansli. Han sitter även med i styrelsen i ÖSK Futsal och har fram till nyligen även agerat sportchef i klubben, tillsammans med Christoffer Wickman.

– Vi är ute efter en tydlig förändringseffekt, för att förhoppningsvis kunna bryta den negativa trend som vi har haft i inledningen av årets SFL. Samtidigt vill vi inte ta in någon utifrån som måste lära känna spelarna och gruppen mitt i brinnande SFL-säsong, säger ordförande Johan Ivhall till klubbens sajt och fortsätter:

– Fredrik passar därför perfekt in där, han känner killarna i laget, teamet runt spelarna, och är också väl insatt i föreningen.

MISSA INTE: Mikko Seppälä i öppet brev om allt som hänt

Lagkaptenen Jacob Nilsson, som inte spelat alls mycket hittills i år på grund av skadebekymmer, tar klivet av planen och blir den tredje personen i tränarteamet. Åtminstone till en början.

ÖSK Futsal skriver vidare att de önskar Mikko Seppälä all lycka i fortsättningen, och tackar honom för allt han gjort.

– Mikko har, sedan han kom till klubben i fjol, gjort väldigt mycket gott och det är både en kompetent tränare och en fantastisk människa. Sådana här beslut är så klart aldrig enkla eller roliga att ta, men vi är som sagt ute efter en förändringseffekt för att väcka gruppen så vi förhoppningsvis kan vara med och slåss om slutspelsplatserna, och då landade vi till slut i det här, säger Ivhall.

Den nya tränartrions första test blir på söndag. Då ställs laget mot Falcao FC på hemmaplan.

LÄS OCKSÅ: Bagger med ett hattrick när Uddevalla vann igen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img