Nervkittlande match i Agnebergshallen – Bagger hattrickhjälte

Den regerande mästaren IFK Uddevalla tog under onsdagen emot Torslanda i Agnebergshallen. På planen fanns flera landslagsaktuella spelare, bland annat Albert Hiseni i IFK Uddevalla och Andreas Jernarp i Torslanda. Den sistnämnda är inte med i kommande Nordic Cup, men har varit med i diskussionerna kring en landslagsplats.

Torslanda, som spelat fyra hemmamatcher på raken, chocköppnade säsongen genom att trycka dit IFK Göteborg, för att i omgången efter få storstryk av Borås. Uddevalla däremot har börjat som förväntat, med tre segrar och en oavgjord match.

Tillbaka i mål för hemmalaget var Marcus Gerd, medan Viktor Jansson vaktade Torslandas mål.

Matchen började avvaktande med ett lågt och tufft Torslanda och ett Uddevalla som försökte. Jansson i bortamålet fick stå för ett par parader, där det fanns ett par lägen där tränare Fredrik Augustin kanske satte hjärtat i halsgropen.

Torslanda saknade inte farligheter, utan skulle som vanligt visa att man har ett snabbt kontringsspel. Det skulle också vara ett snabbt anfall signerat Victor Edvardsen som öppnade matchen, när han från kanten hittar Erik Johannesen vid bortre stolpen. En enkel bollsmekning senare och rassel bakom Gerds nät medförde att bortalaget var i ledning.

Uddevalla kanske till synes såg lite handfallna ut, vilket Mikael Alfredsson uppmärksammar och tar timeout. Lika olustigt som Torslandas första mål, kommer också kvitteringen där Emilio Rossi slår en lång boll som Mergim Berisha får nicka in helt ostörd.

Seriens skyttekung, Andreas Jernarp, skulle efter det missa sin första långstraff för säsongen. Skottet var hårt men gick dessvärre för Torslandas del utanför. Uddevalla tackade och bockade för den, för att därefter bjuda på fint futsalgodis när man sick-sackade sig igenom Torslandaförsvaret och satte tvåan strax innan paus.

Målskytt? Givetvis måltjuven Robert Bagger som innan dess var sådär grinig som bara han kan vara.

LÄS ÄVEN: Hammarbys sportchef ser hellre Gnaget i SFL än Djurgården

Om första halvleken var lite grinig skulle andra vara snäppet värre. Flera tuffa närkamper slutade i långa blickar mellan båda lagens avbytarbänkar, säkerligen inga fina ordväxlingar för den delen heller.

Han hade chansen i första halvlek, men skulle istället revanschera sig i andra. Andreas Jernarp står för kvitteringen och firar genom att hyscha mot publiken. Återigen är det en skärande passning som når fram mot egen spelare i bortre stolpen och Jernarp utökade därmed sin skytteligaledning.

Jernarp skulle få chans att göra det igen, efter att Robert Bagger snappat upp en boll som Linus Skarin stressat fram gett Uddevalla ledning igen i matchen. En indirekt frispark slutar i att Jernarp får in ett hårt placerat skott i Marcus Gerds högra stolpe.

I en väldigt oklar situation går en Torslandahörna över till målkast för Uddevalla, där Erik Johannesen till synes säger något grovt till domaren och får syna det röda kortet. Ett rött kort som gör att man tappar momentum i matchen och också likaläget till underläge.

En vacker framspelning når fram till Petrit Zhubi, när man spelar med en man mer på planen efter Torslandas utvisning, som han trycker upp vackert i nättaket. Väl här trodde säkerligen de flesta att matchen hade tippat över till hemmalagets fördel.

Torslanda ville annat och efter en fin frisparksvariant sätter Victor Edvardsen kvitteringen innan Robert Bagger var framme för tredje gången i matchen och satte ledningsmålet återigen.

Jokervästen åker fram och ingen mindre än Fredrik Augustin tar på sig den för att forcera sista minuterna. Däremot utan att skapa några farligheter, matchen sluter därför 5-4 till IFK Uddevalla.

Matchfakta

SFL Södra

IFK Uddevalla – Torslanda IK 5-4 (2-1)

Målskyttar, Uddevalla: Mergim Berisha, Robert Bagger 3, Petrit Zhubi

Målskyttar, Torslanda: Erik Johannesen, Andreas Jernarp 2, Victor Edvardsen

Rött kort: Erik Johannesen

Publik: 445

LÄS ÄVEN: ”Jag älskar futsal”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img