Efter den knackiga starten – Persson tror att skutan vänder

Gais vann division 1 föregående säsong, därefter vann man även kvalet till SFL mot Fågelfors. Under försäsongen vann man Örebro Open, efter att ha mött Djurgården, Tina Futsal och ÖSK Futsal.

I serien har det däremot gått knackigare, där man ligger sist i SFL Södra efter fem omgångar med endast en poäng. Poäng kom i och för sig efter att man gjort en mäktig upphämtning i rekordmatchen mot IFK Göteborg, men det är fortfarande bara en poäng.

– Man kan fråga sig varför det har gått som det gått i inledningen av säsongen. Jag tycker att den enskilt största faktorn är att Patrik Falk skadade sig i Örebro. Han är vår matchöppnare, den spelaren som sätter fart på gubbarna och visar vägen genom att aldrig tveka utan alltid skjuta när han får läge, säger Gais tränare Patrik Persson om den knackiga starten.

I laget finns flertalet spelare med olika erfarenheter av spel på hög nivå samt med olika individuella färdigheter. Däremot är det ingen som har fyllt upp det tomrum som Falk lämnat efter sig.

– Du kanske skall fråga honom kring hur skadeläget är exakt, men min uppfattning är att han är på väg tillbaka. Det ser väldigt positivt ut, han har skött sin rehab och kommer med största sannolikhet vara aktuell för matchspel inom kort.

Målsättning för makrillarna har inför säsongen varit att som nykomlingar etablera sig i SFL. Ett mål Patrik Persson är fast bestämd att man kommer klara. Däremot har det nuvarande tabelläget fått honom att titta på lite rekryteringar, där han har gjort klart med tre spelare som kommer bli spelklara under fredagen.

MISSA INTE: Från ingenstans – till högsta ligan

Det första förvärvet har varit på tapeten ett tag, nämligen landslagsspelaren Jihad Nashabat. Efter att ha lämnat mästarna Uddevalla på grund av tidsbrist blir alltså Gais nästa klubbadress, som förhoppningsvis kan tillföra lite spets och erfarenhet till nykomlingarna.

Det andra nyförvärvet är en Gaisbekant, nämligen Simon Guli. Med sina 21 år fyllda har han representerat Gais under ungdomsåren, för att lånas ut och sedermera skriva på för Assyriska BK. Han har tillhört Nol IK i futsalen denna säsongen, som leder sin division 1-serie. Fyra mål har det blivit för honom den här säsongen.

Det tredje nyförvärvet är Robin Gustafsson, som är uppfostrad i Zenith och Torslanda IK fotboll, men som för tillfället tillhör Oddevold i fotbollen. Född 1993 och målvakt, som förväntas stabilisera defensiven och öka konkurrensen på målvaktssidan.

Kommande match för Gais är Torslanda, ett derby. Patrik Persson säger såhär om drabbningen:

– Vi slog dem med 7-2 i genrepet, därefter har vi gått neråt och dem uppåt kan man säga. En av målsättningarna från oss redan inför säsongen var att inte förlora något derby och det kommer att kvarstå på lördag.

Patrik Falk kommer med största sannolikhet inte vara den som avgör matchen åt makrillarna.

– Falk kommer vara med som assisterande från bänken. Han tillför mycket med sin attityd och vinnarskalle. Men han kan inte göra mål från bänken. Som tur är består vårt lag av många duktiga futsalspelare. Jag är övertygad om att vi kommer göra en grym prestation på lördag. Spelarna och nyförvärven har sett otroligt taggade ut i veckan.

LÄS ÄVEN: Futsalfest väntar i Stockholm

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img