Bergqvist: ”Vi har gått från ingenstans till högsta serien”

0

Under tisdagen gick Hammarbys sportchef Loke Grahn till attack mot Djurgården. Bland annat menade han på att det är ett blufflag, ett gäng breddspelare som tror de kan utmana Hammarby om vilka som är bäst i stan.

David Bergqvist, tränare Djurgårdens IF, väljer nu att svara på de syrliga passningarna, exklusivt för Futsalmagasinet.

– Som supporter har man mycket att berätta om derbyn. Ångest blandat med förhoppningar. Svaga aningar om seger och glädje som förvandlas snabbt till tron på jordens undergång i ett ögonblick. Nu skall vi gå in i denna fantastiska drabbning.

Ett futsalderby mellan Hammarby och Djurgården, den första i sitt slag. Eriksdalshallen är spelplatsen och Bergqvist är minst sagt taggad.

– Det är enormt inspirerande och kommer förmodligen bli en fantastisk match. Detta är en milstolpe på vår resa, en resa som började för fem år sedan. Nu står vi här, med en stomme av spelare som var ända från början.

Flertalet av spelarna som finns med i laget har David Bergqvist coachat under en längre tid. Från sina framgångar i Kåre ute i Vallentuna blev man inför föregående säsong Djurgården.

– Vi har gått från ingenstans till högsta serien. Detta med en stomme Djurgårdare från norra delarna av huvudstaden, spelare som har extrem vilja och karaktär. Om vi nu är ett ”blufflag” som Loke påstår, får vi se i derbyt.

LÄS ÄVEN: Boråsmålvakten fick chansen – och tog den 

Respekt för Basberber och hans mannar finns givetvis. På förhand är det upplagt för en fantastisk futsalmatch, där Djurgården är förberedda på alla möjliga scenarion.

– Jag och Loke går tillbaka sedan länge, som vanligt tror han att det är den som skäller högst som vinner. Jag längtar redan till vårt samtal efter matchen på söndag, då får vi se hur hans retorik tar vid och hur han bemöter matchen.

Vidare håller David med om att det finns en sanning i det Loke Grahn säger, att Hammarby har flertalet namnkunniga spelare med SFL-erfarenhet, som Djurgården saknat. Det finns spelare med SM-guld och spelare som spelat flera stora matcher.

– Hammarby och Loke får gärna fortsätta att värva färdiga spelare från höger och vänster. Jag skulle inte vilja byta en enda spelare med Hammarby. Vår trupp har byggt vår spelidé, lagmoral och glädje till sporten. Vi kommer, i lugn och ro, fortsätta med vårt lagbygge

Angående just det svaga publikstödet tror Bergqvist på mer stöd under kommande matcher.

– Våra supportar kommer att komma till våra matcher i vinter. Kanske kan det kallas projicering av mig att skylla på dessa ting, men båda våra hemmamatcher har krockat med DIF fotboll och hockey. När sporten är i sin linda är det svårt att konkurrera med DIF fotboll som spelar sin viktigaste match på många år… Fortsättningsvis under säsongen krockar det inte, vi räknar med betydligt högre frivilliga åskådare. Inte som i Hammarbys fall där man har en massa kvartvingade handbollssupportrar.

Till sist passar även Djurgårdstränaren på att skicka en passning tillbaka till Loke Grahn och Hammarby.

– Man kan dessutom fundera på om derbyspöket har hemsökt söder. Hammarby har hittills inte vunnit denna säsongen mot något Stockholmslag. Vi har vunnit två av två.

MISSA INTE: Uddevallaseger – men det satt långt inne