Nya utmaningar väntar det svenska landslaget: ”Kommer bli en tuff vecka”

Under tisdagseftermiddagen drar femnationsturneringen Nordic Cup igång. Det är den fjärde gången i ordningen den blir av, och i år är spelplatsen i Norge.

För det svenska landslagets del väntar intensiva dagar. Då det är fem nationer med, och två matcher per dag, får en nation stå över varje dag. För Sveriges del blev den dagen den sista speldagen, och därmed väntar nu fyra matcher på fyra dagar.

Truppen till turneringen har varit officiell i ett par veckor, och där finns en hel del nya namn sedan den förra samlingen.

– Vi var totalt sett nöjda med Ungern-matcherna senast, men det är många som är frånvarande från den helgen. Det är många nya, och det tar lite tid för de att komma in i gruppen. Det kommer bli tufft för oss den här veckan, utan tvekan, säger assisterande förbundskapten Lars Ternström.

– Det är roligt ändå att de oerfarna spelarna som spelat tre-fyra landskamper är nästan erfarna i den här truppen.

MISSA INTE: Broberg pratar om svensk futsals framtid – mer än damlandslag på väg

Klockan 16.00 på tisdagen ställs de i öppningsmatchen mot Finland, som är stor favorit att ta hem turneringen.

– Vi kommer fokusera på försvarsspelet mot Finland, och har knappt pratat om anfallsspelet. Vi får hoppas att de som varit med en del det senaste kan komma ihåg en del och hjälpa medspelare.

– Vi ska pressa dem högt, och inte ge dem någon tid. De är duktiga och organiserade, men kanske inte lika många duktiga individualister som vi har. Men de är ett lag med bra samspel, och fasta situationer är de riktigt duktiga på.

Vad är målet med veckan?

– Det är klart att vi helst vill vinna alla matcher, och göra ett bra resultat. Det är det vi säger till spelarna. Men för oss ledare handlar det mycket om att se utveckling, och att spelarna tar till sig det vi säger och utvecklas med det. Sedan är det tufft med fyra matcher på fyra dagar.

Många nya namn i truppen, och kort tid att acklimatisera sig. Där har de spelare som har eller haft landslagsspelare eller tränare som vill spela på det sättet en fördel.

– Jag tror till exempel inte att Mergim Berisha och Carl Lext tycker det är jättesvårt, för att de tränar likt i klubblaget.

En annan som är ny, åtminstone i det ”nya” landslaget är Mathias Etéus. Han tvingades lägga av med futsal på grund av en knäskada, men är nu tillbaka igen, och har gjort det väldigt bra under säsongsinledningen i Blåvitt.

– Han är inte direkt som en ny spelare, även om han inte varit med sedan Charbels tid. Han är en väldigt erfaren spelare även om vi har ett annat spelsätt nu. Det känns som han förstår.

Vad tror du om matchen mot Finland?

– För ett år sedan var de ganska mycket bättre än oss, även om det bara blev 1-0. Nu har det gått ett år och vi har bytt tränare och spelare så jag tror inte vi blivit direkt bättre. Vi kommer bli bättre, och det väldigt snart, men jag tror inte vi blivit bättre än finnarna på ett år, säger Ternström som vill se sina spelare ge allt på planen i eftermiddag:

– Jag kan i en sådan här match strunta i hur det ser ut, vi vill vinna matchen. Då gäller det att kriga, och ha ett stort fokus på försvarsspelet.

Sverige-Finland startar 16.00, och du kan se matchen på cmore.se eller fotball.no.

LÄS OCKSÅ: Han kommenterar Sveriges matcher: ”Det imponeras jag av”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img