BW:s julkalender: Han förmedlar känslorna till er hemma i soffan

0

Julen, en högtid förenat med massvis av känslor. För många är det stor glädje, en stor förväntan på vad tomten skall komma med för presenter i år. Har han läst min önskelista? Kommer han komma? Finns tomten på riktigt?

Snö, minusgrader och en massa futsal, det är en jul värt namnet. Futsalmagasinet kan meddela att tomten har kommit tidigt, för i år ser han till att leverera BW:s julkalender till alla er läsare. God jul!

Lucka nummer 1 – Marcus Gerd
Lucka nummer 2 – Fehim Smajlovic
Lucka nummer 3 – George Jansizian, Joseph Matti och Roberto Incorvaia

Mina vänner, det är inte bara julen som närmar sig, utan min kalender börjar även närma sig att komma i fas. Som ni vet är tanken att jag varje dag kommer att försöka knyta artikeln till datumet, det vill säga siffran. Då datumet är fjärde december blir således siffran också fyra.

Bakom lucka nummer fyra gömmer sig…

Adam Pinthorp och Lasse Ternström

Vår allas Adam Pinthorp! Även om Lasse får vara med på ett hörn är det endast på bilden, han är ju i Norge och härjar för tillfället.

Hur tänkte jag här då? Jo, Adam Pinthorp kommenterar för TV4. Dessutom är han 24 år gammal, en ålder som inte bara innehåller en fyra utan också är delbart med fyra. Visserligen blir 24 delat i fyra lika med 6, vilket kanske inte har så mycket med just fyra att göra, men i sexan kan man få en fyra om man subtraherar två!

Pinthorp kommenterar futsal, fotboll, handboll och innebandy på regelbunden basis, alltså fyra olika idrotter! Det finns således ingen mer klockren kandidat för att gömma sig bakom lucka nummer fyra i BW:s julkalender.

Adam Pinthorps intåg i futsalen började för ett par år sedan när hans vän och kollega Jesper Hussfelt hörde av sig till honom.

– Han hade fått frågan att göra två futsalproduktioner åt förbundets räkning, men hade fullt upp med annat, så han hade tipsat om mig. Därigenom fick jag kontakt med Per Broberg vilket ledde till att jag kommenterade en dubbellandskamp mot Danmark i Helsingborg och Köpenhamn, berättar Adam Pinthorp.

Där började allt och efter den dagen har han kommenterat det mesta man kan göra, i alla fall landslagsmässigt i Sverige. Förutom landskamper har han också kommenterat de senaste årens SM-finaler. Numera är sporten något som ligger honom varmt om hjärtat.

– Futsal för mig är en sport där jag för varje match jag ser, inser vilken smartness som ligger bakom. Jag minns att Petrit Zhubi sade det väldigt bra inför SM-finalen i våras.

”Är man duktig på fotboll är det ofta inga problem att ta en kant i ett elitlag. Det är en helt annan grej i futsal. Varje misstag blir straffat direkt”.

– Snabbheten i sporten kombinerat med taktiken är det jag imponeras av. Och att man aldrig ska räkna ut ett lag. Ett 3-0-resultat med ett par minuter kvar behöver inte vara kassaskåpssäkert. Det är jävligt kul.

Förra säsongen kommenterade Adam som sagt finalerna, där han bland annat fick se IFK Uddevalla vinna sitt efterlängtade guld. Han tror även de har chans på guldet denna säsongen.

– Jag tror IFK Uddevalla försvarar sitt SM-guld. De har en väldigt bred trupp och har kommit längre än många rent organisatoriskt.

Givetvis måste vi fråga en person som ser så många spelare passera kring någon som sticker ut. Någon som fastnar på näthinnan, eller kanske en viss spelartyp som går hem lite extra i Pinthorps hjärta.

– Oj, vad svårt. Jag kan inte säga någon spelare sådär på rak arm, men säkert som de flesta gillar jag att se de som kan stå för något oväntat. Det kanske inte alltid är mest effektivt i slutet av dagen men ack så underhållande emellanåt.

För den som inte kan få nog av Adam Pinthorp kommer han kommentera Nordic Cup på Cmore, vilket ni kan läsa mer om här.

MISSA INTE: ”Det känns som ett guld”