Falcao forcerade med Albert Krasniqi på planen – då klev Sebastian Holmqvist fram

100 personer hade hittat till Botkyrkahallen under söndagen, när Falcao tog emot rivalen Hammarby. De båda lagen har en historia, då många spelare i Hammarby har spelat i Falcao. Inför säsongen gick bland annat tre spelare från Falcao till Hammarby. 

Tränare Albert Krasniqi i hemmalaget var för dagen uppskriven som spelare, för att stärka laget med rutin. Michel Basberber fanns med på bortabänken, i sin nya roll som Team Manager.

MISSA INTE: BW:s julkalender

Falcao backade hem och satsade på kontringar, medan Hammarby ägde boll. Sex minuter in i första halvleken sätter Patrick Mallengren ettan för Bajen. Bortalaget trycker på, och bör kanske också ha satt någon mer boll, men resultatet 0-1 håller sig till halvtid.

I andra halvlek skulle Sebastian Holmqvist kliva fram och göra sitt första SFL-mål, en spelare Hammarby hämtat från ett annat Stockholmslag, Stockholm Futsal Club. Under matchen skulle han få mycket yta, där han trivdes som fisken i vattnet.

Fredrik Notice visade att släkten är värst och satte trean, varpå Falcao bestämde sig att göra något drastiskt för att bryta mönstret. Reduceringen sitter direkt och  Albert Krasniqi satte på sig jokervästen för att trycka ner Hammarby, där Milos Ostojic vaktade buren för dagen.

Båda lagen saknade inte chanser, utan istället skulle effektiviteten i avsluten inte vara på topp. Givetvis jagade Falcao för att komma ikapp, medan Bajen fick fokusera på att försvara. Trots ytterligare ett reduceringsmål, för övrigt av Sami Ibrahim som även stod för det första, lyckas Hammarby reda ut stormen och tar med sig tre viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna.

Matchfakta

Falcao FC – Hammarby IF 2-3 (0-1)

Målskyttar, Falcao: Sami Ibrahim 2

Målskyttar, Hammarby, Patrick Mallengren, Sebastian Holmqvist, Fredrik Notice

Domare: Kastriot Gerxhaliu, Odai Alwani, Kamal Berrahmoune

Publik: 100

LÄS ÄVEN: Borås fortsatt obesegrade

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img