BW:s julkalender: Framtidens futsalspelare – redan idag

0

Julen, en högtid förenat med massvis av känslor. För många är det stor glädje, en stor förväntan på vad tomten skall komma med för presenter i år. Har han läst min önskelista? Kommer han komma? Finns tomten på riktigt?

Snö, minusgrader och en massa futsal, det är en jul värt namnet. Futsalmagasinet kan meddela att tomten har kommit tidigt, för i år ser han till att leverera BW:s julkalender till alla er läsare. God jul!

Lucka nummer 1 – Marcus Gerd
Lucka nummer 2 – Fehim Smajlovic
Lucka nummer 3 – George Jansizian, Joseph Matti och Roberto Incorvaia
Lucka nummer 4 – Adam Pinthorp
Lucka nummer 5 – Fem Personer man bara måste älska
Lucka nummer 6 – Jukka Kytölä
Lucka nummer 7 – Annika Kukkonen
Lucka nummer 8 – Benny Gill
Lucka nummer 10 – Ricardinho
Lucka nummer 11 – Kristoffer Khazeni
Lucka nummer 12 – Jihad Nashabat
Lucka nummer 13 – Erkin Hamidovic
Lucka nummer 14 – Andreas Jernarp
Lucka nummer 15 – Ignatius Malki

Lördag, och förutom massa futsal så givetvis lite julkalender. Som ni vet är tanken att jag varje dag kommer att försöka knyta artikeln till datumet, det vill säga siffran. Då datumet är 16 december blir således siffran också 16.

Bakom lucka nummer 16 gömmer sig…

Arvid Olofsson! Hur kommer det sig då att han gömmer sig bakom denna lucka? Jo, Arvid är en av de individerna som går gymnasiet med futsalprofil på Aspero, där de tränas av Lasse Ternström. Till vardags spelar han i TIK Futsal och det som knyter honom till dagens lucka är att han är 16 år.

– Jag håller på med futsal för att det är en extremt rolig sport som passar min spelstil väldigt bra, berättar Arvid Olofsson.

MISSA INTE: Vi kan inte blunda för problemet

Just valet att gå på Aspero gjordes för att han såg att de hade en futsalinriktning med Ternström som tränare. För tillfället satsar han på futsalen, även om han också spelar fotboll.

– I mars kommer jag gå över och spela fotboll, men tills dess ligger mitt fulla fokus på futsalen.

Futsalmagasinet har tidigare berättat kring några andra ynglingar i Torslanda, Edward Holmén (född 2002) som gjorde debut föregående säsong, samt Isak Larsve som skrev på ett A-lagskontrakt, även detta förra säsongen. Nu kan även Arvid Olofsson nämnas till den skaran som vi kanske får se spela i ett framtida Torslanda, då även han har fått skriva på ett A-lagskontrakt.

– Det stämmer att jag skrev på ett a-lagskontrakt för cirka fem dagar sedan. Det känns extremt roligt och väldigt lärorikt att få vara med en klubb som ligger i SFL. Det är extremt hög konkurrens på träningarna, men jag känner att jag kommer närmre och närmre SFL-debut för varje träning. Jag vet att när tiden är inne kommer jag få min chans.

För tillfället finns det bara ett herrlandslag som Olofsson skulle kunna kvalificera sig till, men inom en snar framtid kommer ett pojklandslag starta där han kommer ha större chans att komma med. Det är dit, förutom SFL, han nu siktar.

– Landslaget satsar jag absolut på, det är ett av mina mål med futsalen. Mitt första mål var att komma med A-laget, och det har jag gjort nu. Nu satsar jag på att få göra debut i SFL och lite längre fram att bli kallad till landslaget.

För tillfället har Andreas Jernarp från Torslanda fått chansen i landslaget, kanske Arvid Olofsson kan adderas på den listan inom kort?

LÄS ÄVEN: Kalldusch för Skoftebyn