Ibrahims passning mot Seppälä: ”Det är kul att spela nu”

Det verkar ha börjat släppa för Örebro SK Futsal som inledde årets säsong i SFL Norra på ett mycket svagt sätt. Under fredagskvällen tvålade laget dit tabelltrean Djurgården med hela 9-1.

Laget, som nyligen låg på nedflyttningsplats, har nu klättrat upp på en femteplats och jakten på en slutspelsplats är påbörjad.

ÖSK valde nyligen att få till ett tränarbyte i klubben, just för att resultaten uteblev. Mikko Seppälä sparkades med omedelbar verkan, och nu huvudtränare blev Fredrik ”Honken” Holmquist som under en längre tid arbetat inom föreningen.

LÄS OCKSÅ: David Gerd: Att blunda för problemen ger inte sporten ett bättre rykte

En som verkligen verkar ha uppskattat tränarbytet är en av lagets stjärnor, Josef Ibrahim, som satte fyra baljor i mötet med Djurgården.

– Det känns som att en bomb har släppts av mig och laget efter tränarbytet. Inget ont om Mikko, han är jättekunnig inom futsal och jag önskar honom all lycka i framtiden, men hans sätt att spela laget tog bort lite av det våra spelare är bra på, säger han till NA.

Victor Huerta, som tidigare var huvudtränare tillsammans med Seppälä, fick vara kvar men degraderades till assisterande. Där kom också spelaren Jacob Nilsson in i en roll.

– ”Honken”, Victor och Jacob tar ut det bästa av varje spelare. Då blir det kul att spela, och då kommer resultaten. Det var bra för gruppen med tränarbytet. Med Mikko var det lite för mycket ”spring diagonalt, spring sicksack”. Mycket detaljer.

– Nu får vi mer frihet, och jag behöver det för att få ut mitt maximala. Och det är samma sak för spelare som Hussein Fawaz, ”Blomman” (Simon Blomqvist) och Sebastian Sallanto. Inför matchen i dag (läs fredag) var instruktionerna: ”Ut och kör.” Det var inte mycket mer än så. Det var bara att tuta och köra.

MISSA INTE: Rosengård tillbaka i toppstriden efter oväntade förlusten

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img