Att blunda för problemen ger inte sporten ett bättre rykte

Skjut inte budbäraren, lyder budskapet för den här krönikan. Ett uttryck som antagligen de allra flesta någon gång stött på, men lika viktigt är det ändå att påminna om det.

Futsalmagasinet fortsätter att vara den ledande parten inom nyhetsbevakningen av sporten futsal. Vi skriver, skriver och skriver. Därefter gör intervju efter intervju efter intervju. Många uppskattar vårt arbete, som vi trots allt gör helt ideellt. Många tar det för givet.

Jag klandrar inte den som tar det för givet. Det finns så otroligt många nyhetssajter bara i Sverige som handlar om allt mellan himmel och jord. Det finns runtomkring oss ständigt.

Det som däremot gör mig irriterad är när de som i vanliga fall ligger under en sten och inte bryr sig ett smack om den svenska futsalens utveckling helt plötsligt sticker fram både huvud och kropp. Från ingenstans har de en åsikt om vad vi gör på Futsalmagasinet – bara för att det helt plötsligt skrivs någonting annat än diverse kärlekshälsningar.

Jag syftar naturligtvis på torsdagens stora snackis om bråket i den klassiska klubben Tina FC. Redaktör Krister Melin har arbetat fram texten under en längre period, och har varit väldigt noggrann med att få den rätt och att ha hört alla sidor av historien. De inblandade har haft sin chans att säga sitt.

Under torsdagskvällen, alltså samma kväll som artikeln når det svenska folket, dimper det ned ett mejl i Kristers inkorg. Mejlet kommer från en av de inblandade parterna. I mejlet kan man läsa om hur ”det inte var många rätt i den texten”, samt att personen i fråga skulle vid första möjliga tillfälle ta kontakt med ”sin advokat” kring en anmälan mot Futsalmagasinet för förtal. Kör hårt, tänker jag. Jag väntar på dig med öppna armar.

Skjut inte budbäraren.

Att någon part från det här uppmärksammade bråket valt att ge sin historia till oss, och vi tydligt skrivit det som ett citat, gör inte de åsikterna till VÅRA åsikter. Kom igen!

Nåväl, tillbaka till ämnet. Självklart kommer också kommentarer likt; ”Ärligt, lyfter man futsalen på det här sättet?” och ”Låg nivå på det här, låt det vara mellan de inblandade parterna”.

MEN VA?! Ska futsalen komma någonstans så behöver väl snarare sådant här uppmärksammas. Ryk ut de personer som inte har i en klubb att göra och få så sätt bort alla de klubbar som inte har i seriespel att göra. Inget ont om Tina FC i det här läget, utan nu blev de en del av det här exemplet. Den klubben kan mycket väl resa sig och klättra.

Futsalmagasinet är inte en organisation som på något sätt finansieras i uppdraget av att skriva kärleksförklaringar mot sporten. Ska nyheterna sluta rapportera om tråkiga saker som händer i samhället för ”att det blir så tråkig stämning”?

Ni som tycker så. Tillbaka under stenen och låt de som faktiskt älskar sporten och vill läsa om allt som händer får göra det. Vi är en budbärare, och vi rapporterar om det som händer precis som vilken nyhetssajt som helst. Så var det förr, så är det nu.

Mitt i allt det här måste jag även TACKA alla ni som följer oss och kommer med uppmuntrande ord. Det är sådant som gör att man fortsätter.

Nu väntar en fantastisk SFL-helg. Är ni inte ute i hallarna så kan ni läsa allt som händer på Futsalmagasinet.

Trevlig helg!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img