Ineffektivt Rosengård avgjorde i slutminuten

Under söndagen tog Rosengård emot Frölunda, ett möte som slutade med tråkiga scener förra gången de möttes i Göteborg. Efter att Halmstad förlorat hemma mot Geesguud fick Rosengård en chans att hänga med i toppstriden.

Hemmalaget började som de oftast gör, med hög press. Detta är också något man fullföljer matchen igenom. Under de första tio minuterna verkar Göteborgarna sitta kvar på bussen, när Rosengård får föra matchen precis dit de vill. Trots att man backat hem, visade man upp ett fint register efter en kontring som betydde första målet i matchen och ledning Frölunda.

Lite frustrerade över att inte ha fått utdelning av sitt spel, stänker Ismail Guven in två bollar åt hemmalaget. Trots ledning tappar man lite fokus i hemmalaget, när spelet blir tuffare.

MISSA INTE: Legiec hattrickhjälte borta mot Skövde

I andra halvlek startar Rosengård minst lika bra som första. Flera lägen ges, men avsluten hade mer att önska. Frölunda går upp på en hörna och kvitterar, effektivitet var deras nyckel och ledord.

Däremot skulle det visa sig att ett mål bakåt var precis vad hemmalaget behövde, när man för andra gången i matchen gick ifrån med två bollar. Kanske skulle man haft ett par fler mål på kontot om man ser till de farliga chanser man får i matchen, men som sagt var inte effektiviteten den bästa. Frölunda reducerar därför, varpå Rosengård får en långstraff man missar.

En försvarsmiss och Frölunda kvitterar, SFL-bekante Alen Veric med förflutet i IFK Göteborg Futsal sätter 4-4, och endast en minut och 15 sekunder kvar av matchen. Bortalaget var givetvis nöjda över att ha kommit ikapp flera gånger om i matchen, och hade den där pinnen på känn. Något som ville annat var Alexandre de Santana som trycker till en stänkare, Rosengårds femte för dagen.

Frölunda gör det som förväntas och kör jokerspel, men istället för kvittering blir det ytterligare ett mål för Rosengård, som efter mycket om och men hänger på Halmstad i toppstriden.

Matchfakta

Division 1 Södra Götaland

FC Rosengård – FC Frölunda 6-4 (2-1)

Målskyttar, Rosengård: Alexandre de Santana, Lazaro Araujo Oliveira, Ismail Güven 2, Abdalhakim Gezi, Leutrim Mejzin

Målskyttar, Frölunda: Aleksandar-Sasa Rupar, Alen Veric, Adam Ben Sassi, Fonti Kanu

LÄS ÄVEN: Hammarby gick vinnande ur tätt Stockholmsderby

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img