Hallongren: ”Vi har ett par nivåer till i oss”

Efter en trevande start har nu IFK Göteborg förändrat ledarstaben, där den spanska tränaren Willy får stå åt sidan för Mattias Rölling-Hallongren och Nicklas Asp som tar över huvudansvaret. Den förstnämnda, Mattias Rölling-Hallongren, eller Hallon som han kallas, var föregående säsong assisterande tränare i Djurgården. Nu tar han alltså över anrika IFK Göteborg.

– Självklart känns det väldigt inspirerande och kul. Detta ger mig mer spelrum att sätta mer prägel på laget. Det är en jätteutmaning och jag lyfter verkligen med den. Det är dags att ta det till nästa nivå nu. Jag ser verkligen fram emot tiden som kommer.

Serieinledningen är han väl sådär nöjd med, han menar på att laget borde ligga högre upp i tabellen. Slutspelet är målet och det är där hans IFK Göteborg vill höra hemma.

– Spelmässigt har stundtals varit bra, samtidigt som vi inte fått utdelning framåt och släppt in för enkla mål. Känslan är vi har en, eller två, nivåer till i oss.

Ett par nivåer till alltså, vilket man kanske kan förvänta sig av ett lag som har såpass många spelare med landslagsmeriter. Det faktum att de har väldigt stora kunskaper, och också lär sig mycket av nya förbundskapten Matija Dulvat, ser Hallon inte som ett hinder.

– Det är bara bra. De får en bra utbildning hos Matija som vi kan implementera hos oss, samt att spelare som Mathias (Etéus) och Simon (Chekroun) sitter inne på en massa kunskap. Jag skall också nämna min kompanjon Nicklas (Asp) som sitter inne på mycket kunskap. Det gäller att försöka ta vara på allas egenskaper och idéer. Sedan implementera det som funkar hos oss i ledarstaben, och framför allt dem som skall göra det på planen. Det är bara inspirerande.

MISSA INTE: Bildspel från IFK Göteborg – Torslanda

 

Under torsdagen stod det klart att SFL Norra och SFL Södra slås ihop nästa säsong. Istället för två regionala serier blir det en rikstäckande, något Hallon längtar efter.

– Det skall bli kul att få möta bland annat Djurgården, Bajen och Örebrolagen. Det blir bättre motstånd och mer ”stormöten” vilket är bättre för kvalitén och intresset för sporten. Jag är lite rädd bara att det skall bli som division 1 i fotbollen. Långa resor, där spelare och ledare måste ta ledigt från jobbet blir tufft, men förhoppningsvis blir det bättre längre fram. Sedan kommer det vara tråkigt att inte spela slutspel.

Vidare hade han velat att den nuvarande serien (SFL Södra och SFL Norra) skulle bestå av mindre antal lag för att öka kvalitén, där man möts tre gånger för att göra säsongen längre.

– På så sätt kan vi öka omsättningen, på grund av minskade resekostnader bland annat. Kanske att vi därefter skulle gå över till en rak serie. Det finns massa sätt att göra serien på och massa tycken, vi får helt enkelt vänta och se hur det blir. Det viktiga är att vi är med och får stöttning av SEF.

Första matchen som huvudtränare slutade i förlust, hemma mot Torslanda. Utmaningarna i laget är många, men det är också tjusningen i det hela för Hallongren.

– Som jag ser det måste vi hitta nycklar till hur vi får utdelning på våra chanser och vårt spelövertag.

Efter julledigheten står IFK Uddevalla för motståndet, i Agnebergshallen dagen innan nyår. Med en ny tränarstab, två taggade lag och legendmatch i pausen är det upplagt för en fantastisk upplevelse. Återstår att se hur det går för Mattias Rölling-Hallongren och hans mannar.

LÄS ÄVEN: Carl Lext hattrickhjälte mot Gais

 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img