Irfan Delimedjac visade vägen mot Malmö

Dagen före julafton bjöd Borås AIK in till match mot Malmö City, där båda lagen säkerligen var sugna på tre poäng i tidig julklapp. Hemmalaget hade inför matchen vunnit alla matcher, medan Malmö haft det tuffare.

Borås öppnade som vanligt starkt, med tyngd i offensiven. Fehim Smajlovic visade på nytt att han kommit igång efter återkomsten, när han satte ettan för sitt lag. Därefter skulle även Henrik Svedberg och Ricky Lundberg näta.

Irfan Delimedjac var tillbaka efter en matchs avstängning och fick förtroende i startfyran. Han tackade och tog emot och slog ganska enkelt in fyran för Borås. Därefter skulle man börja öva på jokerspel med målvakten Dino Palalija på offensiv planhalva.

Malmö, som i matchen lät Borås föra och backade hem, tackade och tog emot, där bland annat Kristian Legiec gör mål från över halva plan. Efter att ha insett att de var på väg att tappa matchen blev det inget mer experimenterande, men Malmö hade fått vittring på mer.

LÄS ÄVEN: ÖSK vann med tvåsiffrigt över Nacka

Kristian Legiec visade på klass och var på spelhumör, i en match där han i princip spelade nonstop. Ken Legiec, född 2003, skulle också få en del speltid i ett relativt sargat bortalag. Robin Armandt följde inte med upp, istället fick Adnan Zukancic förtroende mellan stolparna.

Irfan Delimedjac var vansinnig på sina medspelare, som struntade i att jobba hem. Bland annat visade han var skåpet skulle stå med en fin glidtackling och en rensning som gick långt upp på läktaren. Petter Flortentin, tränare i Borås, var inte nöjd med sitt manskap, utan visade han även en del känslor.

Kanske var det för första gången i år som Borås var glada över att halvtidsvilan kom, då Malmö kröp närmre och närmre ett kvitteringsmål.

I andra halvlek kändes det som att Boråsspelarna fortfarande tog lite lätt på utmaningen. Kristian Legiec skulle därför kliva fram för tredje gången i matchen och fullborda sitt hattrick med en välplacerad tåfjutt.

Återigen får Irfan Delimedjac kliva fram och sätta en kasse, vilket också är ungefär slutet på bortalagets ord. Patrik Burda hade också oerhört mycket speltid i bortalaget, vilket gjorde att han tillsammans med Kristian Legiec inte kunde lyfta laget.

Borås vinner tillslut välförtjänt, även om det nonchalanta spelet var nära att straffa sig, likt Uddevalla under fredagen.

Matchfakta

SFL Södra

Borås AIK – Malmö City FC 7-4 (4-3)

Målskyttar, Borås: Fehim Smajlovic, Henrik Svedberg 2, Ricky Lundberg, Irfan Delimedjac 2, Arjan Mostafa

Målskyttar, Malmö: Kristian Legiec 3, Sadmir Zekovic 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img