Johansson: ”Vi har hittat glädjen i spelet igen”

0

Simon Johansson har precis som ÖSK haft en annorlunda resa i år. Efter att provspelat i ÖFC kom han tillbaka till ÖSK när Fredrik ”Honken” Holmqvist blev tränare istället för Mikko Seppälä. Med Honken som tränare har Örebrolaget lyft, och det har börjat snackas om en ”Honkeneffekt”. Frågan är om den också skall ta ÖSK Futsal till en derbyseger?

– Vi fick inte riktigt den starten vi hade tänkt oss. Jag tror att många spelare kände sig låsta med Mikkos sätt att vilja spela. Tränarbytet kändes som det bästa som kunde hända, det har gjort att vi spelare har hittat glädjen igen. Helt plötsligt kändes det lätt att vinna matcher igen, berättar Simon Johansson för Futsalmagasinet.

Johansson konkurrerar om förstaspaden i ÖSK med Björn ”Böna” Andersson, två målvakter som varit i klubben under en längre tid. Den förstnämnda tränade som sagt med ÖFC tidigare under säsongen, innan han gick tillbaka till ÖSK. Detta har också medfört att Simon har med sig lite olika knep från rivalerna.

– Det är klart att jag har fått med mig lite av deras taktik, men det håller jag för mig själv och inom laget.

Örebroderbyna har under åren växt, där folk strömmar till Gamla Idrottshuset. Publikrekordet var en gång i tiden också satt under ett Örebroderby, innan Uddevalla först slog det i semifinalen mot ÖSK och IFK Göteborg därefter slog det i ett derby mot Gais. Även om derbyt hamnar lite i skymundan är det ett derby som betyder mycket för Örebroarna.

– Örebroderbyna tillhör alltid säsongens höjdpunkt. Det är självklart en härlig känsla att komma in i ett fullsatt idrottshuset och möta spelare man känner rätt bra.

LÄS OCKSÅ: ”Det visar att vi är ett av Sveriges bästa lag”

Spelare har under åren gjort förbjudna flyttar mellan klubbarna, både från ÖSK till ÖFC och tvärtom. Man delar också hall att träna och spela i, vilket gör att spelarna stöter på varandra titt som tätt. När det är match läggs allt sådant åt sidan och det är bara vinst som gäller.

– Så länge det står 0-0 tror jag att lagen kommer att spela försiktigt och känna på varandra lite. Det kommer inte tas några större risker. När väl det första målet görs så kan det hända vad som helst.

ÖSK Futsal har inför matchen fyra raka segrar med Honken som tränare, vilket har fått en del att spekulera i att det finns en Honkeneffekt. Vad är då detta?

– Honkeneffekten innebär att vi har hittat glädjen i spelet som inte riktigt fanns under Mikkos tid. Vi har öst in mål de senaste matcherna, men ÖFC är seriens bästa lag på att försvara sig, så det kan bli svårt att få hål på dem.

I motståndarlaget står Dildar Caliskan mellan stolparna, en målvakt Johansson känner väl. Caliskan är känd för att hänga med upp i anfallen och visa på att han hanterar spelet med fötterna. Något jokerspel för Simon verkar det dock inte bli.

– Nej, det är nog större chans att jag sätter ett mål i tom bur, när Dildar är uppe på offensiv planhalva och skall försöka showa, säger Johansson och skrattar.

Vidare känner han ingen press på laget inför matchen, utan lägger över favoritskapet på ÖFC som leder SFL Norra efter åtta vinster och en förlust.

– ÖFC är storfavoriter, så det vore konstigt om de inte vann. Jag tror att det blir 4-2 till dem, men höjer också en varningens finger för att vi kan bli farliga.

Matchen mellan ÖSK Futsal och ÖFC spelas klockan 19.00 i Gamla Idrottshuset. För de som inte är på plats sänds matchen här:

MISSA INTE: Dildar Caliskan står redo inför årets första Örebroderby