Caliskan: ”Jag är inte lagets bästa spelare”

0

Det pratas ofta, i både futsal och fotbollen, att det saknas målvakter som inte bara stoppar bollar utan även är duktiga med spelet i fötterna. I Dildar Caliskan har ÖFC inte bara en målvakt som stoppar bollar, utan även en som har en examen i att spela jokerspel. För Caliskan är inte bara en målvakt. Han är också en målskytt, vilket också gör att han sticker ut i mängden.

Under föregående säsong, i slutspelet mot Borås, såg det ut såhär:

PANG! När utespelarna inte gör mål får Örebro Futsal Clubs målvakt Dildar Caliskan visa var skåpet skall stå.

Slået op af Fotbollskanalen i Lørdag den 25. februar 2017

– Min säsong hittills har varit helt okej, det är försvararnas förtjänst att det gått bra för mig. De gör mig bra och inte tvärtom, berättar Dildar Caliskan ödmjukt för Futsalmagasinet.

Örebro Futsal Club har, med Dildar Caliskan i målet, gått som en nyårsraket upp i serieledning för att stanna där. Efter nio omgångar har man åtta vinster och en förlust, samt en målskillnad på plus 18. Vad är det då som är framgångsreceptet?

– Framgångsreceptet är vår tränare Christoffer Skoog. Han kan allt om futsal och sedan har vi en bra kapten (Basel Gorgis) som inte låter oss underskatta något motstånd.

MISSA INTE: Oerhört kallt när Inter Movistars U23 vann

Underskattning eller inte, i senaste omgången kom också säsongens första käftsmäll när Linköping överraskande besegrade ÖFC. Innan dess hade man haft åtta raka segrar, en svit som numera är bruten.

– Linköping har vi svårt för, det visste vi redan innan. Vi vann knappt på bortaplan i föregående mötet, så de vann välförtjänt måste jag säga.

Under sommaren fick Dildar Caliskan inbjudan till landslagslägret i Uddevalla. I efterkommande samlingar fick han inte chansen, förrän det var dags för Nordic Cup där han tog en av tre platser.

– Landslaget är inget jag tänker på så mycket om jag skall vara ärlig. Det är bara en bonus att vara med. Jag tror att om jag fortsätter att göra bra ifrån mig kommer jag få fler chanser.

Året kunde inte börja hetare än ett derby mellan de båda Örebrolagen, där ÖSK Futsal står som hemmalag och ÖFC som bortalag. En match som Caliskan tror kan sluta lite hur som helst.

– Är det någon gång de kan slå oss så är det nu känns det som. Kan vi skaka av oss förlusten mot Linköping och fokusera på ÖSK tror jag dock att vi tar hem det. Vi vinner med 5-1 och jag gör 4-1-målet.

Flera röster har höjts kring att Dildar Caliskan varit ÖFC:s bästa spelare under säsongen, något han själv inte håller med om. Istället lyfter han fram en kanske oväntad kandidat.

– Vår bästa spelare överlägset är Ronny ”Pilen” Pettersson (General Manager ÖFC). Han sköter allt runt matcherna och gör det väldigt bra.

Matchen mellan ÖSK Futsal och ÖFC spelas klockan 19.00 i Gamla Idrottshuset. För de som inte är på plats sänds matchen här:

LÄS ÄVEN: Stängda läktare i derbyt