Krounis: ”Vi tar oss till slutspel”

0

Djurgården ligger för tillfället på samma poäng som konkurrenterna Nacka Juniors, 15, vilket gör att man ligger på slutspelsplats. Föregående derby slutade i seger med uddamålet. Förutom massor med prestige står viktiga poäng på spel, poäng som kanske aldrig varit så viktigt som nu, i och med att SFL blir en rikstäckande serie nästa säsong.

– Säsongen har varit okej. Vi har varit för ojämna, speciellt i starten på matcherna som gjort att vi fått jobba i uppförsbacke i nästan alla matcher, berättar Djurgårdens målvakt Christopher Krounis.

I serien verkar inget lag sitta säkert, alla slår alla. Borste ÖFC i toppen och Falcao i botten har alla lag nästan lika många poäng.

– Det är en ruggigt jämn serie där alla lag kan slå varandra, så man måste göra hundraprocentiga insatser varje match. Gör vi det, vilket jag tror, så tar vi oss absolut till slutspel.

SE ÄVEN: Målen från förra derbyt

Eriksdalshallen är uppdukad för derbyfest, dit Krounis givetvis har goda minner från. Förra derbyt slutade som bekant i Djurgårdsvinst, trots massivt läktarstöd för Bajen.

– Det ska bli kul att spela, matcherna mot Hammarby är en av säsongens höjdpunkter och vi hoppas på bra stämning med många Djurgårdare på plats.

Precis som att målvaktskollegan Poja tror på sitt Bajen tror Krounis på sitt Djurgården. Det finns inget annat än seger för honom.

– Vi vinner med 3-1. Petter Andersson avgör efter att han fått med sig med 2 ihopslag, avslutar han och syftar på sekvensen i föregående derbyt då Poja sparkade bollen på Andersson och in i mål.

LÄS ÄVEN: Såhär ser du matchen