Poja: ”Vi vinner ikväll, det finns inget annat”

0

Året har knappt börjat, men det är redan dags för ett andra derby i SFL. På onsdagen är det Stockholm och mötet mellan Djurgården och Hammarby som står på menyn. Hammarby, som lite otippat förlorade första mötet mot Djurgården, har haft det tungt och ligger sexa efter nio spelade matcher. Däremot är det jämnt i tabellen och en seger gör att man ligger på samma poäng som Djurgården. En nyckelspelare för Bajen kan mycket väl bli målvakten Poja Tahmi-Masoleh som för några säsonger sedan spelade i Nacka.

– Det gör ont att se oss utanför slutspelsplats självklart, men vi vet om att det skiljer så lite mellan lagen. Hittills har det varit en jämn serie. Vi är inne i en avgörande vecka för Hammarby Futsal, spelar vi med hjärta och karaktär så kommer vi vara tillbaka på slutspelsplats på måndag, berättar Poja för Futsalmagasinet.

LÄS ÄVEN: ÖSK revanschera sig mot ÖFC

Michel Basberber var tidigare spelare i Hammarby, men har tagit stiget ner och lämnat plats åt Daniel Blanco och Alli Darwich. Det har också gjort att man fått ett litet annat fokus enligt Poja.

– Vi har fokuserat väldigt mycket på det taktiska. Alla tre (Blanco, Darwich och Basberber) är överens om hur futsal skall spelas, så det är ingen större skillnad egentligen.

Året kunde inte börja mer intensivt än vad det gör för Bajen. Under onsdagen möter man Djurgården, på fredagen KFUM Linköping och på söndag ÖFC. Vinner man alla matcherna skapar man sig bra förutsättningar för att ta en slutspelsplats. Först gäller det att besegra rivalen Djurgården.

– Djurgården har ett par spetsspelare som vi måste hantera ikväll, gör vi det så vinner vi. De fick för mycket utrymme senast.

Tror man Poja blir det alltså en grönvit seger, och därmed också lagets första seger över ett annat Stockholmslag.

– Vi vinner ikväll, det finns inget annat.

Återstår att se om Pojas profetia stämmer.

LÄS ÄVEN: Det här är Honkeneffekten