Borås gjorde ingen besviken – tvåsiffrigt mot jumbon

Det var toppen mot botten när Skövde United gästade Borås AIK på trettondagen. Borås ville ta revansch efter första förlusten som kom i förra omgången.

Skövde ställde för dagen upp med en trupp på sex man, något som gjorde att publiken i arenan ställde frågan om gästerna verkligen skulle orka stå emot det formstarka hemmalaget.

Till en början lyckas Skövde som får ägna sig mycket åt försvar, men som sedan får kapitulera för Borås som går till paus med 7-0 efter att ha nött ner sina motståndare i första halvlek. Chanser har förvisso funnits för Skövde, men skärpan har saknats.

LÄS ÄVEN: Nacka Juniors värvar från Hammarby

I andra halvlek rivstartar Borås direkt som gör två mål på ungefär en minut. Skövde gör i övrigt ett tappert försök att avsluta matchen på ett värdigt sätt, och lyckas streta emot innan Borås återigen kan göra mål, inte bara en gång uta tre gånger.

Skövde får dock in ett tröstmål i en match som Borås vinner med 17-2. Gästerna fick även avsluta matchen utan avbytare, på grund av en skada.