Rossi avgjorde hetsiga matchen: ”Alltid extra skönt att sänka Torslanda”

Det var en fröjd att se Emilio Rossi på planen när hans IFK Uddevalla vann det heta toppmötet mot Torslanda på bortaplan. Det var en hektisk match med många tuffa dueller och dispyter mellan spelarna i de båda lagen.

Spelaren med nummer 17 på ryggen i IFK Uddevalla höll sig lugn och harmonisk matchen igenom och kunde fastställa slutresultatet till 1-3 på långstraff från tio meter i den sista minuten. Han hade många ögon på sig då han har ett förflutet i Torslandas fotbollsklubb, så det var ingen lätt match för Rossi på förhand men han löste det väldigt bra.

Han stod för ett flertal fina prestationer där han rann igenom Torslandas försvar flera gånger under matchen. Han skapade frisparkar och serverade sina kamrater till fina lägen.

I och med segern är IFK Uddevalla nu klara till årets SFL-slutspel och det är mycket tack vare just Emilio Rossi.

– Som sagt så var det en väldigt tuff match. Vi vet att Torslanda är ett duktigt lag och det är alltid tuffa matcher mot dem, och det bevisades ännu en gång idag där ute på planen. Men vi visste innan matchen att vi är det starkare laget som ska ta med oss tre poäng från den här matchen och säkra slutspelsplatsen, säger Rossi till Futsalmagasinet.

LÄS OCKSÅ: Viktig poäng för Norrköping i mötet med ÖSK

Slutspelsplatsen är härmed säkrad för IFK Uddevalla som har två stycken matcher kvar att spela. Nästkommande match blir en seriefinal borta mot Borås AIK. Sista matchen spelas hemma i Agnebergshallen mot Gais Futsal.

– Nu när slutspelsplatsen är säkrad så gäller det att inte gå på halvfart utan det är fortfarande samma inställning som vi till exempel hade idag, och det är bara att fortsätta att ösa på. Man vill ju inte direkt varva ner i tempo inför ett stundande slutspel utan det gäller att fortsätta trycka på när vi har träningar och utveckla oss ännu mer helt enkelt inför slutspelet.

Emilio Rossi var mannen som satte dit straffen som blev slutresultatet 1-3. Det var en väldigt viktig straff då båda lagen drog på sig sex frisparkar i den andra halvleken. Jernarp missade straffen som Torslanda fick med 30 sekunder kvar av matchen, så det var en mycket viktig straff som Emilio förvaltade på bästa sätt.

– Jag känner ju alla spelarna i Torslanda så det blir en speciell match och på planen är det hetsigt men efter matchen är det en skön stämning mellan oss. Men det är alltid extra skönt att sänka Torslanda.

– Det är alltid press att möta Torslanda för alla vet ju vilken typ av spelstil man har men de går ju på sulfinterna ändå, avslutar Rossi skämtsamt.

LÄS ÄVEN: Skoftebyn på slutspelsplats igen: ”Gör vår bästa match”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img