Skoftebyn på slutspelsplats igen: ”Vi gör vår bästa match mot det bästa motståndet”

Skoftebyn var piskade att vinna lördagens match mot Borås AIK för att hänga med i striden om en slutspelsplats, medan Borås kunde säkra seriesegern vid poäng.

Men Skoftebyn skulle visa sig vara för svåra för dagen och hemmalaget låg steget före matchen igenom. Publiken fick jubla hela sju gånger i Arena Älvshögsborg när man slog Borås med 7-5. Efter segern var det en nöjd Angelo Vega.

LÄS ÄVEN: Skoftebyn upp på slutspelsplats igen – efter seger mot serieledaren

– Jag tycker vi gör vår bästa match mot det bästa motståndet. Vi visar hur bra vi kan vara när vi är bra.

I och med att Torslanda förlorade dagens andra match i SFL Södra mot Uddevalla så ligger man på samma poäng som Skoftebyn. Lagen kommer att mötas i den sista omgången av seriespelet och matchen kan bli helt avgörande för vem som går vidare till slutspel. IFK Göteborg skuggar med 18 poäng, en poäng mindre än de bägge ovannämnda lagen och är även de med i kampen om slutspelsplatserna, dock har man en match mindre spelad.

– Nu står det mellan tre lag för att nå slutspel. Känns kul. Såna matcher är roliga att spela när det gäller. Känns gott också att ha det i egna händer. Men som sagt målet är att hålla sig kvar i SFL allt annat är en bonus, avslutar Vega.

Malmö City har även de en teoretisk chans att nå slutspel men man måste besegra i tur och ordning, IFK Göteborg, Skoftebyns IF och Skövde United samtidigt som andra resultat går deras väg.

Striden om de två sista slutspelsplatserna i SFL Södra, där Torslanda och Skoftebyn just nu innehar plats tre och fyra.

Torslanda IK 12 6 1 5 73-62 11 19
Skoftebyns IF 12 6 1 5 49-38 11 19
IFK Göteborg Futsal 11 5 3 3 53-40 13 18
Malmö City FC 11 4 0 7 40-57 -17 12

 

SE ÄVEN: Falcao slog Linköping – tog andra raka segern

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img