AVSLÖJAR: Ytterligare en spelare lämnar Malmö

0

Tidigare under dagen avslöjades det att Kristian Legiec blivit klar för IFK Uddevalla och kommer att spela slutspel med dem.

Övergången är registrerad efter den så kallade ”Gentlemen’s agreement”, där lagen kommit överens om att spelare inte skall byta SFL-klubbar efter nyårsafton, men inom ramen för Svenska Fotbollförbundets stopp av övergångar.

Nu kan Futsalmagasinet avslöja att ytterligare en spelare lämnar Malmö.

Uppgifter till Futsalmagasinet berättar om att Patrik Burda kommer att spela resterande del av säsongen, det vill säga slutspelet, med IFK Göteborg. Anledningen sägs vara att han under sommaren skall flytta dit, men redan nu vill ansluta till laget.

Med Kristian Legiec i IFK Uddevalla blir givetvis Patrik Burda ytterligare ett tungt tapp för Malmö, som har chansen att kvala sig kvar i SFL. Patrik Burda och Malmö City har valt att avböja att kommentera.

– Det handlar om en långsiktig värvning. Patrik Burda är ingen spelare vi tar in för slutspel, utan han skall flytta till Göteborg och vi vill ha honom redan nu. Sedan är det inget snack om att han blir en tillgång för oss redan nu, men det är inte så att vi har honom för kortsiktig framgång, säger tränare Nicklas Asp i IFK Göteborg och bekräftar därmed rykten att Patrik Burda är klar för laget.

Vidare berättar Asp att flytten till Göteborg varit ett önskemål från Patrik Burda att flytta till IFK Göteborg.

LÄS ÄVEN: Spela sammandrag – för spelarnas skull