Skövde har gett upp: ”Vi har haft olika spelare från match till match”

Nu är det som varit på gång under i princip hela säsongen klart. Skövde United slutar sist i SFL Södra och blir därmed det första laget den här säsongen som lämnar SFL.

Eller ja, det finns fortfarande en teoretisk chans att nå kvalplatsen. Man har med två omgångar kvar sex poäng upp till Gais, men det skiljer också hela 46 mål mellan lagens målskillnader.

– Jo, men det stämmer. Det känns så klart tungt, men samtidigt har vi väl känt att det legat lite i luften nu mot slutet, säger en besviken Henrik Lara Rodriguez.

LÄS MER: Blåvitt vann viktiga mötet: ”Vi blir farliga i slutspel”

Den sista livlinan mot att nå kvalplatsen hade laget egentligen under söndagens match mot just Gais. Seger där och lagen hade legat på samma poäng. Men till den matchen kom Skövde med endast två avbytare – och utan målvakt. Slutresultatet blev 14-4 till Gais.

– Säsongen har tyvärr sett ut som det gjorde förra säsongen då det har varit brist på spelare av olika anledningar. Speciellt nu när det har närmat sig slutet vilket är tråkigt. Det har gjort att vi har haft olika spelare och kedjor från match till match. Jag har bland annat haft svårt att ställa upp nu mot slutet då jag har flyttat till Örebro, säger Rodriguez.

Snacket kring att Skövde United efter den här säsongen är ett minne blott har intensifierats den senaste tiden. Och kanske är det just på grund av spelarbristen. Men Lara Rodriguez vet inte riktigt vad som kommer att hända till nästa säsong.

– Vad som händer med klubben till nästa säsong vet jag faktiskt inte, det kommer förmodligen utvärderas efter säsongen för att se vad som är bäst för organisationen att göra.

LÄS OCKSÅ: Striden om seriesegern avgörs i den sista omgången – efter krysset i seriefinalen

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img