Falcao har vaknat till liv – uppe på kvalplats: ”Vill till slutspel”

Ju längre seriespelet gick, desto tydligare blev det att Falcao med största sannolikhet kommer sluta sist och tvingas lämna SFL. Laget låg länge på nedflyttningsplats och hade svårt att plocka poäng.

Fram till för några veckor sedan. Nu har man radat upp segrar, och under söndagen kom lagets fjärde raka när de körde över serieledande Örebro FC med 6-1.

– Väldigt kontrollerat spel och en stabil insats ifrån samtliga spelare. Vi hade några spelare borta, bland annat Stefan Ostojic. Men trots det vinner vi med 6-1 på bortaplan mot serieledarna, där de gör mål sista sekunden. Jag gjorde dessutom två mål idag ha ha, kommenterar Falcaos målvakt Tolga Ayranci efter matchen till Futsalmagasinet.

Men alla ställer sig samma fråga. Hur har det här kunnat ske? Vad är det egentligen som har hänt med Falcao under den senaste tiden?

– Vi hade många nya spelare från början som precis börjat spela futsal. Det tar tid att komma in i det taktiska. Sedan har vi även haft stor spelaromsättning under säsongen, där det har inneburit att jag har fått spela som utespelare vissa matcher. Vi sa till oss själva att vi startar om 2018 och sedan dess har vi bara vunnit. Utan att skryta har jag även stängt igen kassen och formen är med mig just nu. Ödmjukt vill jag säga att jag har varit matchens lirare de här fyra matcherna.

LÄS OCKSÅ: Mellerud klart för SFL-kval

Tack vare segern mot Örebro har man nu lämnat jumboplatsen, och är uppe på kvalplats tillsammans med KFUM Linköping. På nedflyttningsplats ligger nu Norrköping.

– Vi är uppe på kval just nu och tränarna är glada för det. Men jag kan ärligt säga att jag vill till slutspel. Jag sa det till grabbarna efter första vinsten under 2018. Om chansen finns vill jag till slutspel. Och om resultaten går med nästa vecka så är vi där, avslutar Ayranci.

Chansen finns otroligt nog för Falcao att ta sig till slutspel. De behöver slå redan slutspelsklara Nacka Juniors på hemmaplan. Samtidigt behöver KFUM Linköping förlora mot Örebro SK, Hammarby förlora mot Norrköping och Djurgården förlora mot ÖFC.

Skulle det scenariot hända kommer det handla om målskillnad mellan Hammarby och Falcao om vem som tar den sista slutspelsplatsen.

Ja, vi har sagt det förr och säger det igen. SFL Norra är ett getingbo.

LÄS MER: Kristian Legiec låg bakom det mesta i IFK-segern mot Borås

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img