SFL Södra: Förutsättningarna inför sista omgången – lag för lag

Nu börjar det dra ihop sig mot slutspel och de flesta lag i den södra serien vet hur det kommer se ut i fortsättningen för deras del. Det finns en slutspelsplats att spela om och det är två lag som kämpar om den platsen. Nedan kan ni läsa om förutsättningarna inför sista omgången, lag för lag.

Borås AIK leder serien på 30 poäng och man har 22 plusmål till tvåan Uddevalla som är det enda lag som kan komma ikapp med sina 27 poäng. Seriesegern är dock i princip klar inför att man på söndag åker till Lisebergshallen för att ta sig an IFK Göteborg. Man har haft en formsvacka mot slutet och vill gärna hitta tillbaka till det vinnande konceptet man hade i början av säsongen.

IFK Uddevalla Futsal har kommit igen starkt efter poängtapp mot Malmö och Skövde. Senast vann man på ett övertygande sätt mot Borås på bortaplan och den sista matchen spelar man mot Gais på hemmaplan. Uddevalla kan teoretiskt sett vinna ligan men man måste vinna sin match och som sagt ta igen 22 mål på Borås AIK som i sin tur måste förlora stort. Man lär koncentrera sig på att behålla andraplatsen då IFK Göteborg skuggar tre poäng bakom och har samma målskillnad. En förlust för Uddevalla som har 27 poäng och en vinst för Göteborg som har 24 poäng innebär då att lagen byter plats i tabellen.

IFK Göteborg Futsal har kommit in i slutspurten på bästa möjliga sätt. Man har idel segrar under det nya året och är det formstarkaste laget i serien. Senast man tappade poäng var den 30 december på bortaplan mot Uddevalla då hemmalaget gjorde 4-4 med några få sekunder kvar av matchen. Det finns ingen anledning att spara på krutet när man möter ett sargat Borås på hemmaplan då det finns chans att klättra i tabellen samtidigt som Skoftebyn ligger hack i häl två poäng bakom.

Skoftebyns IF har blandat och gett, svävat mellan hopp och förtvivlan men på slutet har man lyckats bra genom övertygande vinster mot Borås och Malmö. Inte nog med det fick man hjälp av Gais i senaste omgången när de krigade till sig tre poäng mot Torslanda och vips så var Skoftebyn på en slutspelsplats. Man kan som bäst sluta trea men det finns även risk för att missa slutspel om man förlorar med tre mål eller mer mot just Torslanda. Just detta möte kommer vara det hetaste mötet under den sista omgången.

Torslanda IK gick som tåget i början av säsongen. Runt jul och nyår slog man både Borås och IFK Göteborg. Man såg ut som ett självklart slutspelslag men sedan var det slut på det roliga. Man har nu förlorat tre matcher i rad och när man förlorade senaste matchen mot Gais Tappade man även sin slutspelsplats. Nu ligger man tre poäng bakom Skoftebyn och man möts i den sista omgången. Frågan är om Torslanda kommer orka resa sig från sin formsvacka och ta tre poäng samtidigt som man gör många mål mot seriens försvarstätaste lag. Torslanda kan bara sluta fyra eller femma.

LÄS ÄVEN: Rekordung debutant får chansen på landslagslägret

Gais Futsal har lyckats bra i slutet och man gick förbi Malmö när man vann senast mot Torslanda. Man kan dock inte ta sig längre upp i tabellen då gapet till just nämnda Torslanda ligger på 6 poäng. Nästa match blir en tuff uppgift då man har Uddevalla på bortaplan. Man vet att man har ett förkval som kan leda till fortsatt spel i SFL att vänta, frågan är bara om man placerar sig sexa och får möta sjuan i den norra serien eller vice versa.

Malmö City ligger en poäng bakom Gais och även de är klara för ett förkval till SFL 2018/2019. Vinner man mot Skövde samtidigt som Gais förlorar sin match så slutar man sexa och får möta sjuan i den norra serien. Laget har dock förlorat sin stjärna Kristian Legiec till Uddevalla, samt Burda till IFK Göteborg. Senast var man uddlösa mot Skoftebyn när man förlorade med 7-2 på bortaplan.

Skövde United ligger hopplöst sist i tabellen med fyra poäng. Den stora frågan är vad som händer med laget nästa säsong. Kommer man ställa upp med ett lag i divison 1? Skövde möter Malmö på bortaplan i sista omgången och inget tyder på att Skövde kommer att ro hem tre poäng där då deras bortafacit varit uruselt säsongen igenom.

Borås AIK 13 10 0 3 89-50 39 30
IFK Uddevalla 13 8 3 2 64-47 17 27
IFK Göteborg Futsal 13 7 3 3 61-44 17 24
Skoftebyns IF 13 7 1 5 56-40 16 22
Torslanda IK 13 6 1 6 74-64 10 19
GAIS Futsal 13 4 1 8 54-67 -13 13
Malmö City FC 13 4 0 9 45-69 -24 12
Skövde United FC 13 1 1 11 49-111 -62 4

 

LÄS OCKSÅ: HÖJDPUNKTER: Se den heta tillställningen i Boråshallen

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img