Aspudden-Tellus stod för en makalös upphämtning

Som Futsalmagasinet tidigare har rapporterat, spelades ett viktigt möte mellan Söder och Aspudden-Tellus under helgen, där vinnaren hade chans att vinna serien. För Söders del gällde det att vinna, medan Aspudden-Tellus behövde en vinst samt Strängnäsförlust.

Strängnäs vann som bekant sin match, vilket gjorde att en Söderseger var det enda som stod mellan Strängnäs och kvalplatsen. Något som länge var en verklighet.

I halvlek ledde Söder med 5-2, och Strängnäs buss satt på helspänn när man färdades hem efter matchen. Då skulle Aspudden-Tellus stå för en makalös vändning, där man bokstavligen vände på steken och fick hela hallen att koka.

– Det är bittert. Vi spelar propagandafutsal i första halvlek och har 5-1. Vidare har vi bra kontroll och kan punktera matchen både en och två gånger om, men istället kommer Aspudden från ingenstans och gör 2-5 med minuten kvar av första, berättar en besviken Jocke Eriksson efter matchen till Futsalmagasinet.

Han fortsätter:

– Det är ett mentalt jobbigt mål tydligen, för i andra kliver vi in utan den skärpa och disciplin vi har i första. Aspudden straffar oss direkt och går ikapp. Med tre minuter kvar tvingas vi chansa och kliva fram, den här gången funkar det inte och Aspudden kontrar in två innan vi får ett tröstmål.

MISSA INTE: Futsalmagasinet expanderar

Aspuddens makalösa vändning medförde att Strängnäs kunde ta hem seriesegern. Däremot är Söder, med facit i hand, ändå nöjda med sin säsong.

– Division 1 Södra Svealand är sannolikt en av landets bästa division 1-serier. Vi får gratulera Strängnäs och önska dem lycka till i kvalet. Vi hoppas att fler fotbollslag från högre division följer Aspuddens exempel och satsar på futsal under vinterhalvåret.

Matchfakta

Division 1 Södra Svealand

Söder Futsal – IFK Aspudden-Tellus 6-7 (5-2)

Målskyttar, Söder: Velimir Markovic, Jeffry Nsingi Miguel, Srecko Baic 2, Daniel Milovanovic, Niklas Jonsson

Målskyttar, Aspudden-Tellus: Victor Stigenberg 4, Christopher Kisch Brunzell, Elber Tavares, Sebastian Palomba Rydén

LÄS ÄVEN: Båda lagens målvakter skadade

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img