Diskvalificering till er som inte sänder slutspelet

0
Foto: Krister Melin

Återigen vill jag önska er hjärtligt välkomna till BW:s värld. Vilken vecka vi har haft. Avslutning för SFL samt RFL, vilket också gjorde att Futsalmagasinet fick leverera utav bara den. Att alla matcher spelas samtidigt, samma dag, gör det inte lätt för oss som försöker hänga med.

Grattis till de lagen som klarade sig till slutspel, samt plats fem som faktiskt ger en direktplats till SFL kommande säsong. Däremot är det med en stor sorg jag inser att GAIS ställs mot Hammarby i förkvalet, två lag som jag tror behövs i futsalen. De stora lagen gör att dragkraften blir större kring sporten. Tyvärr är deras resa inte slut efter eventuell vinst, utan då måste de kvala sig kvar mot ett division 1-motstånd. Tufft.

Norrköping redde ut stormen och kvalar nu mot Malmö. Det sistnämnda har gått en rejäl kräftgång, men verkar vilja göra allt för att hålla sig kvar. Muffe lär i alla fall vara glad att få chansen att spela sig kvar i serien, efter att man under stora delar av säsongen legat i toppen.

Oavsett vad folk säger så är det med lite sorg vi också säger hejdå till Skövde och Falcao. Sistaplats blev det för båda lagen, som säkerligen många hade tippat på förhand. Båda lagen har en anrik historia som hade varit fint att ha kvar i SFL. Nu räckte det inte, och frågan är om föreningarna kommer att leva kvar.

Jag vill från djupet av mitt hjärta i alla fall säga tack för att ni inte gjort som andra lag i division 1 och RFL, där man gjort det enkelt för sig själv och hoppat av. Det hade varit lätt att säga tack och hej, istället har till exempel Skövde åkt med sex utespelare till bortamatcher. Ändå möts man av ett leende när man pratar med dem.

Nu vankas det i alla fall slutspel och förkval. Jag hoppas att lagen ser till att bjuda upp till dans genom att sända matcherna. Kan man inte se ett slutspel i SFL år 2018 tycker jag nästan att man förtjänar att diskvalificeras. En mobilkamera och Facebook har alla klubbarna, det är inget snack om att man skall lösa det.

Flera av lagen har haft lång tid på sig att förbereda inför ett slutspel, så jag hoppas att just sändning är något man tänkt på. Vad jag vet har det inte snackats något kring sändning från Discovery/TV4 än, men kanske att Per Broberg löser det i år igen.

I alla fall finns det en kommentator i Göteborg som är sugen på uppdrag, med flest antal kommenterade SFL-matcher på sitt cv. Vissa menar på att det är Sveriges bästa kommentator. Kanske att någon slår till?

Skämt åsido så hoppas jag att jag får se en lika rafflande slutspelsfajt som alla längtar efter, med många fina mål, tacklingar och räddningar. Frågan är vem som kommer kliva fram och ta favoritskapet i år. Både Borås och ÖFC mosade allt motstånd inledningsvis, men kommer med en förlustsvit i bagaget. Det kan inte vara med harmoni man kommer in i slutspelet. Eller så är det tvärt om?

I alla fall, både ÖFC och Borås hade varit självklara favoriter om de inte förlorat de sista matcherna. Skoftebyn och Djurgården kommer med en stark avslutning av grundserien i bagaget, samtidigt som rutinerade lag som ÖSK, Uddevalla och IFK Göteborg finns med där uppe och slåss. Ja, det kommer helt enkelt att bli åka av.

För att inte glömma damernas slutspel, som jag med nöje skall följa. Kan Lindahl vinna ett tredje guld på raden? Eller skall ett lag som Uddevalla utmana? Frågorna är många, men svaren får vi vänta med.

Förkvalet med kval kommer också bjuda på mycket spänning, där vi tyvärr kommer få säga hejdå till ytterligare ett par lag. Ja, trots att grundserien är slut är det alltså hur mycket futsal kvar känns det som. Nu är det slutspelstider, samt kval, och allt kan hända. Förhoppningsvis hänger ni med mig på resan, för ni åker vi!

Ha en fantastisk vecka, så syns vi och hörs framöver! BW out.