Ken Legiec: ”En rolig upplevelse, man får lära sig mycket”

0

Under onsdagen samlades ett antal utvalda spelare från den södra serien i Torslanda. På schemat stod ett camp med Matija Dulvat och Lasse Ternström, som ville sprida sin futsalfilosofi till ytterligare spelare.

På samlingen fanns bland annat rekordunga Ken Legiec, född 2003, som representerar Malmö. Trots sin ringa ålder, har han under säsongen fått mycket speltid i SFL och visat på ett fint register. Han är inte den största till växten, men speluppfattningen han besitter gör att hans spel många gånger kan anses vara väldigt vuxet.

– Det är en rolig upplevelse. Man får lära sig mycket här, säger Ken efter att ha haft ett teoripass och ett praktisk pass med förbundskaptensduon.

Skånepågen fick känna att han levde under det praktiska passet, där det stundtals blev oerhört fysiskt. Att det skulle bli så kom däremot inte som ett brev på posten, då Legiec fått känna på seniorspelet länge.

– Jag har blivit van nu. Det är roligt att få uppleva detta, jag lär mig mycket. Spelet är snabbt, bollen går hela tiden och då behöver man ha bra spelförståelse.

Vidare är han inte skygg att prata om sina kvalitéer som futsalspelare.

– Jag läser spelet väldigt bra. Bra teknik och blick för spelet.

MISSA INTE: Linköping vann östgötaderbyt

Ken Legiec har förmodligen många år kvar inom elitidrotten. Fotbollen och futsalen varvas för tillfället, något han även hoppas kunna fortsätta göra.

– Helst vill jag satsa på båda. Just nu går det väldigt bra.

Brorsan Kristian Legiec gick till IFK Uddevalla på sista övergångsdatumet. Detta gjorde att man inte bara blev av med en spelare av rang, utan även sin spelande tränare. Skövde har sedan tidigare blivit klara för nedgradering, vilket gör att Malmö nu måste slåss i förkval och kval för att kunna säkra en plats till SFL kommande säsong.

– Det blir kval, men det skall kul att fortsätta spela. Lite synd är det att vi skall behöva kvala, men vi tar en match i taget och ser hur det går. Jag tror vi kommer att klara detta.

En annan som var uppe på campet i Torslanda var Robin Armandt, som alltså tagit över som spelande tränare i Malmö. Något som gör att bördan hos målvakten blir ännu större enligt Legiec.

– Jag tror det blir en stor roll för honom. Kanske till och med en jobbig roll, men jag vet att han kommer att göra det bra.

I sista omgången väntar Skövde, där en seger samtidigt som Gais förlorar skulle innebära att man har hemmaplansfördel i förkvalet. Frågan man ställer sig är om Malmö utan sin fixstjärna Kristian Legiec kommer klara sig kvar i SFL?

– Det hoppas jag!

Och Ken Legiec också?

– Ja, såklart!

LÄS ÄVEN: ”Älskar viktiga matcher”