Burda förstärker Blåvitt inför avgörandet: ”Semifinal enda som gäller”

IFK Göteborg Futsal vann den första kvartsfinalmatchen mot Nacka Juniors hemma i Lisebergshallen. Slutresultatet skrevs till 2-1 efter mål av Wahid Jawid och Erik Svensson. Nackas mål stod Gabriel Youssri Ouni för.

Inför lördagens returmöte i Nacka står det klart att IFK Göteborg får in ett efterlängtat tillskott. Malmös Patrik Burda är nu helt spelklar.

Futsalmagasinet har tidigare skrivit om övergången där Burda alltså lämnar Malmö City för IFK Göteborg, och så här sa spelande tränaren Nicklas Asp då:

– Det handlar om en långsiktig värvning. Patrik Burda är ingen spelare vi tar in för slutspel, utan han skall flytta till Göteborg och vi vill ha honom redan nu. Sedan är det inget snack om att han blir en tillgång för oss redan nu, men det är inte så att vi har honom för kortsiktig framgång.

SE MER: Målen från det första kvartsfinalmötet

Patrik Burda själv ser fram emot att nu tillhöra den anrika klubben.

– Det känns jättekul att få komma till IFK Göteborg. Det är ett bra gäng som tagit emot mig på ett superbra sätt, så det är skitkul att vara här.

Hur är känslan inför kvällens avgörande?

– Det känns bra inför matchen. Det är ju alltid kul få spela avgörande matcher och semifinal är det enda som gäller så de ska bli roligt.

Matchen börjar 20.00 i Nacka Bollhall.

LÄS OCKSÅ: Skoftebyn redo för ÖFC på bortaplan: ”Handlar om att kliva fram”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img