Från Hammarbys bänk – till semifinal med Nacka

Milos Ostojic spenderade större delen av säsongen på Hammarbys bänk. Precis före nyår valde målvakten att lämna Hammarby för konkurrenten Nacka Juniors, vilket i efterhand har visat sig vara ett lyckat val. Inte nog med att han numera är given som förstamålvakt, så är även Nacka i en historisk semifinal.

– Det var lite svårt i början. Jag tränade två gånger med grabbarna innan jag hade match borta mot Örebro. Man hann inte komma igång med taktiken eller lära känna grabbarna. Nacka är helt annorlunda jämfört med andra lag i serien. Vi har inga stjärnor i laget, vi är en familj. Vi kämpar tillsammans, förlorar tillsammans och vinner tillsammans. Det var inga problem att passa in helt enkelt, berättar Ostojic.

Efter att ha anslutit till laget strax efter nyår blev Ostojic ett mer och mer självklart val i kassen, något han inte varit i närheten av i Hammarby.

– Efter två veckor kände jag att jag hörde hemma här. Eldin (Kozica) och Sanel (Hasic) trodde på mig. De gav mig en chans och jag tog den. I Hammarby ville jag ha en chans, då jag vet att jag är en stabil målvakt, men fick inte det. Jag har spelat futsal i Serbien i fem år, ett land som är längre fram i utvecklingen av sporten än Sverige.

LÄS ÄVEN: Djurgårdsspelaren inblandad i trafikolycka – osäker till spel

I kvartsfinalen ställdes Nacka mot IFK Göteborg, ett lag med en erkänt duktig målvakt i Christopher Solberg. Matchen fick tillslut avgöras på straffar, där Ostojic blev stor matchhjälte med en hjälte.

– Matchen mot Göteborg, vad skall man säga. De är ett riktigt bra lag och har också den bästa målvakten i Sverige, Christopher Solberg. Jag har aldrig sett att någon målvakt räddar som han gjorde i båda matcherna. Jag måste tacka honom för hans prestation, det var inspirerande att se hans räddningar.

Trots fina räddningar av Solberg blev Ostojic den målvakt som gick vinnande ut, något som också stärker honom och laget inför kommande matcher.

– Jag har varit stabil alla matcher och grabbarna tror på mig, det är viktigt. De vet att det står en stabil målvakt bakom dem som kan rädda dem när de gör ett misstag.

Nu står semifinal på schemat och ett dubbelmöte mot Uddevalla, där man spelar första matchen på hemmaplan.

– Det känns bra att vi är där. Allt är möjligt i sådana matcher, om vi fortsätter att göra som gjort hittills. Vi respekterar vårt motstånd, de är regerande mästare och har legat i toppen länge. Deras meriter talar för sig själva, vi kommer att fortsätta spela vårt spel så får vi se vad som händer. Jag tror publiken kommer att få se två spännande matcher med många chanser.

LÄS ÄVEN: Moncada om säsongen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img