Hamidovic: ”Inte alls nöjd med hur säsongen slutade”

Rosengård var laget på många läppar inför säsongen, där man tydligt visade att man menade allvar. Försäsongen började redan i april, dit spelare verkade vallfärda för att vara delaktiga i satsningen. En av dessa spelarna var Erkin Hamidovic, som tidigare spelade i Lidköping United. Efter att ha flyttat ner till Ängelholm blev det pendlande till Malmö och spel för Rosengård.

– Sammanfattningsvis är vi inte alls nöjda med hur säsongen slutade. Vi hade målsättning att ta SFL-platsen, vilket vi inte gjorde. Med det laget och det spelet vi visade upp i Örebro Open var vi nog inte de enda som trodde att Rosengård kunde ta klivet upp, berättar Hamidovic.

Säsongen har pendlat mellan hopp och förtvivlan, bland annat efter att man ”endast” fick med sig ett oavgjort resultat i den uppmärksammade matchen mot FC Frölunda.

– Tyvärr följde spelet inte med i serien och det blev svårt att få till det när vi i princip aldrig hade samma trupp till någon match. Det fanns inte någon riktig kontinuitet där vi kunde bygga på spelet och taktiken vi tränat på i så många månader. Halmstad hade samma trupp säsongen igenom, där man spelade med samma spelare och vann rättvist serien.

MISSA INTE: Han åker till Norge för att döma futsal

Även om försäsongen lovade gott finns det fortfarande kvar en stor potential i laget, vilket också kanske kan tala för att man kan vara med och slåss om framtida SFL-platser. Däremot talar Malmö Citys uttåg från serien för att man kanske kan komma att gå ihop.

– Framtiden i Rosengård är oviss, då man aldrig vet hur många spelare som blir kvar. Vi får se hur många som lämnar, då vi inte uppfyllde vår målsättning. Tiden får avgöra helt enkelt. Sedan går det givetvis lite lösa rykten kring att man skall slå ihop Malmö City och Rosengård. Det är tråkigt att Skåne står utan representationslag i SFL, kapaciteten och möjligheten finns. Jag tror att det är viktigt att organisationen fungerar för att det skall finnas ett lag i SFL från Skåne.

Erkin bor i Ängelholm och pendlar ner till Malmö. Resan tar en timma enkel väg, vilket gör att han endast har kunnat medverka på en träning i veckan.

– Jag har inte kunnat få ut max av mig, även om jag alltid gått in med 100% inställning till träning och match. Det blir helt enkelt till att fundera över hur mycket tid jag vill lägga ner framöver på futsal, men jag är sugen på att spela i SFL. Jag vill känna på högsta nivån och se om jag klarar mig där, nu när jag spelat två säsonger med division 1-lag som legat på gränsen till SFL. Kanske att tredje säsongen gillt blir i SFL? Vi får helt enkelt se.

LÄS ÄVEN: Djurgårdsspelaren osäker till spel – efter trafikolycka

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img