Basel Gorgis inför semifinalen: ”Viktigt att inte underskatta och göra jobbet”

Örebro FC har för andra året i rad nått semifinal. Slutet av seriespelet var inte i närheten av lika bra som början av säsongen. Örebro slappnade av och förlorade fem av de sista sju matcherna inför att man skulle in i slutspelet, och många höjde ett varningens finger när man mötte ett Skoftebyn som toppat formen i slutet av sitt seriespel. Men Örebro spände musklerna och spelade taktiskt och rutinerat när man tog sig vidare från den knepiga kvarten med sammanlagt 5-4.

Nu ska man gästa Djurgården i den första av två semifinaler och även om man kommer in i mötet som storfavorit så är det ingen självklarhet att man tar sig till final. Basel Gorgis, målskytt i kvartsfinalen och lagkapten i Örebro tar inget för givet och påpekar att det finns ett jobb som måste göras för att det ska gå vägen.

– Djurgården har verkligen ryckt upp sig i andra halvan. Ett lag som är duktiga i kollektivet. Men spelar vi som vi kan och skall, då ser jag inte att vi kan förlora på två matcher. Viktigt att inte underskatta och göra jobbet!

LÄS ÄVEN: SE BÅDA SEMIFINALERNA PÅ FUTSALMAGASINET

Djurgården i sin tur har haft tuffast möjligaste motstånd de senaste tre matcherna om man ska gå efter tabellerna. Man har slagit just Örebro FC med 6-4 i den sista seriematchen som även innebar avancemang till slutspelet och sedan slog man Borås AIK i två raka möten med sammanlagt 9-6. Med andra ord har man slagit seriesegrarna i bägge serierna och nu möter man återigen norra seriens suverän. Att laget har drabbats av sjukdomar skador och olyckor verkar bara göra laget större och starkare.

Örebro åkte förra året ut i semifinal mot Borås som gick vidare på fler bortamål, om det kommer funka som tändvätska eller bara skapa press på laget återstår att se. En sak är dock säker, Djurgården som kvalade in till SFL den här tiden förra året har allt att vinna och inget att förlora.

SE ÄVEN: ”Vi ska vinna Djurgårdens 443:e SM-guld”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img