Djurgårdsveteranen Abgar Barsom: ”Vi måste genomföra matcherna på ett taktiskt och skickligt sätt”

Många känner igenom honom från sin tid i Djurgårdens IF, där han gjorde över 80 matcher för Stockholmsklubben, över tio mål samt skördade framgångar med bland annat Kim Källström, Andreas Iskasson med flera. Han slog igenom i moderklubben BK Forward, efter det så gick flyttlasset till just Djurgårdens IF 2000. Sedan följde en framgångsrik period i klubben mellan 2001–2002.

I augusti 2002 blev Barsom proffs i Nederlänska SC Heerenveen, men där blev det dessvärre inte så mycket speltid för honom och han återvände tillbaka till Djurgården året 2004. Säsongen 2004 i Djurgården präglades av skador och Barsom fick ta nya tag till säsongen 2005, där var han en mycket stark bidragande orsak till klubbens SM-guld. I slutet av sommaren 2006 skadade han sig igen, och blev borta resten av säsongen.

Senast han var aktiv på elitnivå var 2011, då han avslutade sin karriär med två år i Syrianska FC.

Sedan en tid tillbaka är dock Abgar Barsom tillbaka i Djurgården, men denna gången har han bytt ut sina fotbollskor och Stockholm Stadion mot futsalskorna och Eriksdalshallen.

Futsalmagasinet har fått sig en lång pratstund med Abgar Barsom, där han ger sin synvinkel på hur tiden har varit i Djurgården Futsal hittills och hur hans framtid ser ut framöver bland annat.

– När jag slutade med fotbollen så fick jag en förfrågan av Djurgården Futsal att vara med och spela och vara en ambassadör för laget, men tackade nej då på grund av tiden inte fanns. Men jag lovade att snöra på mig inomhusskorna en dag och dra på mig Djurgårdströjan igen, berättar Abgar Barsom för Futsalmagasinet.

Abgar fortsätter berätta vad han tycker största skillnaden är mellan fotboll och futsal.

Det är som två helt olika sporter. Fotbollen är mer krävande, då det är stora ytor och fler spelare som skall jobba tillsammans.

LÄS VIDARE: ”Vi ska vinna Djurgårdens 443:e SM-guld”

– Futsalen bygger mycket på maxintensitet, explosivitet och individuell skicklighet, berättar Abgar.

Är det som du har tänkt dig att det ska vara, att träna och spela futsal?

Nja, det var svårt första tiden. Har bara fyra-fem träningar och fyra matcher i kroppen. Att stoppa bollen med sulan och leta screenlägen var en stor omställning tyckte jag. Jag är uppväxt med inomhusfotboll och det spelar man på ett helt annat sätt.

Till helgen spelar ni semifinal, där ni möter Örebro FC. Vad säger du om ÖFC och känslan i truppen?

ÖFC är ett mycket bra lag och det visade de genom att vinna vår serie ganska lätt tycker jag, det gäller för oss att vi verkligen spelar på topp mot dem. Vi gjorde två bra matcher mot dem och lyckas vi göra det på samma sätt igen, med en hög moral och genomföra matcherna på ett taktiskt och skickligt sätt har vi en bra chans. Vi visade det mot Borås och vi kan göra det mot ÖFC också, berättar han. 

Abgar Barsom forsätter att berätta om hur tankarna för en fortsättning går:

– Jag har passerat 40-årsgränsen, men kroppen och tempot är inga problem för mig.
Det är mer att tiden ska finnas, och ska jag vara med är det 100% som gäller, då jag kräver jag en massa av mig själv i form av prestation. Då vill jag också träna på en hög nivå, så vi får se vad framtiden har att visa.

LÄS MER: Se BÅDA herrsemifinalerna på Futsalmagasinet

Abgar Barsom väljer att avsluta intervjun med att skicka en hälsning till alla Djurgårdssupportrar runtom i landet:

– Det är stort att Djurgården har ett lag i semifinal, hoppas att så många som möjligt kan stötta laget nu vi har gjort det så bra och får spela en semifinal på hemmaplan.


En som är nöjd över att ha Abgar Barsom i sitt lag och väljer att hylla honom är, huvudtränaren för Djurgårdens IF, David Bergqvist.

Barsom är en otrolig idrottsman, trots sin ålder har han ett klipp i steget och tillför mycket till vårt lag. Barsom kom in mitt under säsongen med en ödmjuk inställning, och hans spelförståelse gjorde att han snabbt kom in i laget och anpassade sig till vårt spel.

– Hans rutin att spela viktiga matcher och behålla lugnet genom matcherna har höjt hela laget, trotts lite skavanker i kroppen så vill han spela och vinna matcher, så vi hoppas verkligen att han kan medverka i helgens första semifinal mot Örebro FC.

Bergqvist avslutar:

– Barsom är en stor profil inom Djurgårdsfamiljen och att ha en sådan person i laget ger ett extra plus utåt i vår exponering för laget och sporten Futsal.

LÄS OCKSÅ: Emilio Rossi har hittat rätt i mästarlaget IFK Uddevalla

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img