IFK Åkullsjön är redo för Lindahl: Vi ska tro på oss själva och vårat spel”

På lördag drar äntligen damernas SM-semifinal igång med Falcao FC som tar emot IFK Göteborg i Botkyrkahallen. Dagen efter spelas den andra semifinalen där Lindahl FF står värd hemma i Täby Racketcenter.

Motståndare denna gång blir IFK Åkullsjön som stod för en resolut insats där Clemensnäs IF besegrades med hela 11-0 i kvarten. Lagen som möts på söndag har en historia med två tidigare möten i slutspelen, som har slutat med dubbla segrar för Lindahl. Nu blir det ännu ett möte i denna trilogi.

IFK Åkullsjöns spelande tränare och kulturbärare Mia Lindgren ser fram emot att möta de svenska mästarinnorna på söndag. Hon berättar för Futsalmagasinet att de under tisdagen har avverkat ett träningspass och ett pass under torsdagen med lite teori är även avverkat, allt för att truppen ska komma förberedda till matchen på bästa sätt.

LÄS ÄVEN: Ignatius Malki vill spela kvar Norrköping i SFL

Lindgren tror att det viktigaste i matchen blir att ha en stark tilltro på sig själva och inte fokusera så mycket på vad Lindahl har åstadkommit på planen. Hon utvecklar sina tankar.

– Vi känner ingen press på oss. Oddsen att vi ska vinna mot dem är emot oss då de har vunnit över oss varenda gång så vi är en underdog, så det kan vara till en fördel för oss, säger hon och fortsätter.

– Vi ska försöka ge Lindahl en rejäl match och vi ska tro på oss själva och på vårat spel. Tankarna får inte komma åt att de är svenska mästare två år på raken. Då tappar vi lite av vårat spel och det viktiga är att vi går in 100 procent och tror på vad vi kan.

Lindahl är det tuffaste lagen man kan möta i ett slutspel och ett lag som man sällan kommer undan om man är ett lag från norra Sverige, vilket Åkullsjön har fått erfara. Förutom tro på sig själva så är den taktiska aspekten viktiga nycklar i matchen där noggrannhet är a och o.

– Det gäller att spela smart och vi måste ha 100 procent fokus på det vi gör. Passningarna måste sitta och vi får inte slarva och vi ska hela tiden ge allt.

Semifinalen mellan Lindahl FF och IFK Åkullsjön spelas klockan 15.45 på söndag. Spelplats är Täby Racketcenter.

MISSA INTE: Tobias Granberg sågar UEFA och FIFA i en av sina krönikor

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img