Smajlovic: ”Jag har ett par erbjudanden jag måste ta ställning till”

Fehim Smajlovic har haft en minst sagt händelserik säsong. Efter att ha sprutat in mål för Borås AIK valde han inför säsongen att gå till IFK Göteborg. Samtidigt fick han chansen i landslaget, under nya förbundskaptensduon Lasse-Matija.

Smajlovic hade problem att hitta formen inledningsvis i Blåvitt-tröjan, och gick precis som laget ganska knackigt. Äventyret i Göteborg blev kortvarigt, då han efter en stunds funderande valde att gå tillbaka till Borås AIK.

– Det klickade inte riktigt i Blåvitt, vilket gjorde att jag kände att jag behövde ett miljöombyte. I och med att jag spelade med Borås föregående säsong och känner de flesta killarna föll det sig ganska naturligt att gå tillbaka, berättar Smajlovic för Futsalmagasinet.

Han fortsätter:

– Efter åtta raka segrar kändes det riktigt bra måste jag säga, vi såg ostoppbara ut. Sedan hände något jag har svårt att förklara.

Förlusterna radades istället upp, där det tidigare oslagbara laget fullständigt kapitulerade i flera av matcherna.

– Spelet blev sämre, viljan att vinna försvann helt och hållet. Allt blev som bortblåst, allt man hade jobbat så hårt för. Det gick bara inte. Även om det var mycket stolpe ut, planades allt vårt hårda jobb ut. Flera spelare valde att spela fotboll, istället för att spela i Sveriges högsta futsalliga. Jag förstår om det är division 1, Superettan eller Allsvenskan, men allt annat är konstigt!

Borås slog Uddevalla borta i Agnebergshallen med uddamålet, ett resultat som kanske står ut mest vad gäller hur bra Borås stundtals spelade under säsongen. Förstaplatsen kunde belägrades relativt tidigt, även om det tillslut blev målskillnad som gjorde att man kom före Uddevalla. Vad var det då som gick snett egentligen?

– Vi blev nonchalanta och trodde vi hade vunnit allt efter åtta matcher. Folk slappnade av, slutade träna. Man trodde att man redan hade vunnit, när serien inte ens var avgjord och slutspelet inte hade börjat. Sedan tappade vi ett par spelare på vägen, som vi inte kunde ersätta med samma kvalité. Det tyckte jag märktes på matcherna.

MISSA INTE: Legiec öppnar för fortsatt spel i Uddevalla

Något som blivit uppmärksammat i Borås är det faktum att ett fåtal spelare spelade en uppvisningsmatch mot Norrby dagen innan returen mot Uddevalla. Känslor rördes upp från flera sidor, vilket ledde till en dispyt mellan spelare och ledning.

– Ett par spelare blev erbjudna att spela en uppvisningsmatch mot Norrby. En rolig grej tror jag de flesta tänkte, men som i efterhand inte blev så lyckat. Vad som hände och vilka som gjorde vad vill jag inte kommentera, mer än att jag tycker att hela situationen blev olycklig.

Vad gäller hans egna säsong är han relativt nöjd, trots att den inte varit helt problemfri.

– Jag tycker att den varit helt okej, varken mer eller mindre. Säsongen började med en otäck skada i premiären, där jag skadade ryggen. Det höll väl i sig ordentligt i fyra-sex veckor, där jag spelade på smärtstillande. Sedan gör jag lite mål och assist. Personligen hade jag önskat mig lite mer på den fronten. Samtidigt har jag utvecklat mitt futsalspel, det tycker jag syns. Jag har sett väldigt många matcher i efterhand och tycker att jag är en mycket bättre futsalspelare nu jämfört med förra säsongen.

Borås AIK:s resa slutade lite överraskande redan i kvartsfinalen mot Djurgården, där man förlorade i två raka matcher. Nu blickar Fehim istället framåt, mot en riktigt intressant kommande säsong. 26 omgångar i en rak serie betyder mycket futsal.

– Jag har haft kontakt med flera lag i SFL, konkreta erbjudande finns redan på bordet som jag måste ta ställning till. Det är ingen hemlighet att jag vill vinna SM-guld och etablera mig i landslaget. För att göra det måste man spela med spelare av samma kaliber. Träningarna måste vara som matcher. I nuläget finns det minst två klubbar som kan erbjuda detta.

Fehim har bland annat kunnat setts på läktaren under Uddevallas semifinal mot Nacka i Agnebergshallen samt under finalen i Örebro. Vilka klubbar som är intresserade vill Smajlovic inte kommentera i nuläget, men han lyfter upp just Uddevalla som ett exempel på en intressant förening.

– Kolla bara på Uddevalla. Fyra finaler, två SM-guld. Viljan att vinna försvinner aldrig känns det som. De försöker spela som landslaget, även om det inte är perfekt är de självklart på god väg. Jag såg deras match mot Nacka på plats och även finalen. De gör precis som de skall.

Smajlovic är en erkänt duktig målskytt, men han är också imponerad av det han fick se i målväg av Uddevalla i slutspelet.

– 16 mål fram och bara två bak på två matcher är ett facit som talar för sig själv. De har en bredd på truppen, där vem som helst kan kliva in och göra det minst lika bra som de andra. Det fungerar just för att alla verkligen vill vinna, till vilket pris som helst. Jag tror att alla lagen måste jobba på att få in den mentaliteten, annars lär Uddevalla fortsätta rada upp SM-guld.

Just det faktum att man försöker spela det spel som landslaget spelar tror Smajlovic är nyckeln till framgången.

– Att deras spel efterliknar landslaget är bra. Det gör att man kommer närmare och närmare det tänket att spela, vilket gör det lättare för spelarna när de är på en samling.

LÄS ÄVEN: ”Jag trodde inte det skulle bli såhär”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img