Första passet avklarat för damerna

Långfredagen bjöd på en efterlängtad första träning för damerna. Detta gjordes också på någorlunda klassisk mark, i form av Gamla Idrottshuset. Parkettgolvet var för dagen lite extra halt, något som också ställde till det lite för spelarna.

Givetvis var det nervöst, det märktes på både spelare och ledare. Vissa spelare har mött varandra, andra inte. Två återbud i form av Katrin Schmidt och Nathalie Perswalld gjorde att Maja Lundman och Emma Tivemo fick ersätta. Den sistnämnda spelaren har för övrigt inte spelat i RFL under gånga säsongen.

Träningen bjöd på lite gott och blandat, där spelarna fick känna på medspelarna men också förbundskaptenen. Då laget endast har två målvakter, Amanda Olsson och Isabella Gustavsson, fick de verkligen jobba när det var dags för avslutsövningar. Gamla Idrottshusets snabba parkettgolv gjorde också att spel i sidled kunde gå ännu fortare, vilket inte gjorde det hela enklare.

Tjejerna körde större delar av träningen uppdelade i fyror där man kunde se ett tydligt mönster. Respektive fyra innehöll ofta flera spelare från samma område/klubb, som till exempel en fyra med spelare från IFK Göteborg och en Stockholmsfyra. Återstår att se hur man kommer spela mot Tjeckien.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img