Herrlandslaget såg till att fira långfredagen på bästa sätt

Det är ingen semester att spela i landslaget. När somliga letar påskägg lever en utvald skara spelare så nära ett proffsliv inom futsal som det går. I alla fall för stunden. Tydligen hade Lasse och Matija tagit långfredag bokstavligt och lagt upp en riktigt lång futsaldag.

Två träningspass, fystest och teori tills solen gick ner sysselsatte landslaget i ett Örebro som huserade SFL-finalen för ett par veckor sedan.

Vissa spelare har sedan dess spelat fotboll, andra har bara tränat futsal medan vissa har kombinerat de båda. I Idrottshuset stod det klart att futsal var det enda som gällde när den så alltid passionerade Matija Dulvat instruerade.

Då Marcus Gerd är inte är tillgänglig för spel på grund av skada fick målvaktsduon Robin Armandt och Felix Nordenfors jobba hårt. Alen Jukic, målvaktstränare, hade flera intressanta föremål i sin träningsväska. Bland annat tre ballonger, vilket målvakterna fick i uppgift att hålla i luften. Inte nudda mark med ballonger på ett landslagsläger, det blir inte bättre. Även tennisbollar varvades med ballongjonglering, vilket satte koordinationen hos de båda målvakterna på sin spets.

Kombinationer i anfallsspelet låg som fokus för utespelarna, där man varvade avslut med ett smålagspel på liten yta. De båda målen flyttades närmare varandra och lagen spelade tre mot tre med en liten twist. Bredvid varje mål sattes två spelare som kunde användas som väggar för det anfallande laget, vilket syftade till att öppna ytor.

Under lördagen väntar mer drillning inför landskamperna mot Lettland, som spelas i Idrottshuset 1 och 2 april. Kan ni inte se det hela live sänds matchen på Cmore.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img