Scoutrapport: ”Lettland blir farliga”

Under påskafton anlände de båda motståndarna till herrarnas och damernas dubbellandskamp, nämligen Lettland och Tjeckien. Båda nationerna är relativt okända för respektive landslag, även om ett par spelare i IFK Göteborg har mött ett lettiskt lag i Uefa Futsal Cup.

Först på schemat stod Tjeckiens damer som tränade i Arenahallen. En ganska lugn träning där man fokuserade stora delar av träningen på att bli vän med bollen. Oklart vad de kan bjuda upp till för motstånd under morgondagen. Magkänslan säger att Sverige är vassare, samtidigt som nerver och liknande kan spela in.

Ett par konstiga övningar senare, bland annat där en Tjeckisk spelare höll i bollen och en annan skulle sparka ner den, var det dags för avslutsövning. Till synes fanns det inga direkta utropstecken, samtidigt som det är väldigt svårt att bedöma ett lag på så kort tid.

Efter Tjeckien var det dags för Lettland att prova på underlaget, där det var desto mer fart och fläkt. Den Lettiska ligan är fortfarande pågående, vilket syntes på många spelare. Bolltouchen och timingen satt. Då de inte har tränat lika hårt som Sverige, vad jag vet, såg de väldigt lätta ut på fötterna.

Träningen bestod av många övningar utan försvar, där man övade på anfallsmönster. Målvakterna fick jobba när det var fyra anfallare mot noll försvarare. Fina reaktionsförmågor från båda målvakterna ger ett litet orosmoln inför matchen. Se upp för skott utifrån, flera spelare har en bra bössa.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img