Scoutrapport – såhär formerar damerna laget

Det stundar historisk första match för damlandslaget och Tjeckien står för motståndet. Jag har under de senaste dagarna bevakat både damerna och herrarna, där jag också kollat lite hur man har valt att formera i fyrorna. Just damerna blir intressant, då det är den första samlingen. Följande spelare har spelat med varandra under träningen, och lär även göra det under kommande matcherna.

Målvakter:
Amanda Olsson
Isabella Gustavsson

Inga konstigheter på målvaktssidan egentligen, det är två målvakter här och också de som kommer vakta kassen. Jag tippar på att man får en match var.

Falcaofyran:
Daniella Chamoun
Nazanin Vaseghpanah
Diala Elia
Maria Poli

En ren Falcaofyra som har mycket boll i sig. Intressant att se vad man kan leka ihop.

Göteborgsfyran:
Frida Lundblad
My Olofsson Hjelm
Ida Lindqvist
Ida Hedstad

Tre tjejer från Göteborg, förstärkta med Ida Hedstad från Lindahl. Hedstad kommer med tyngd som pivot, Frida axlar rollen som pivot medan Ida och My springer på var sin kant.

Gröna fyran:
Linnéa Kogsta
Isabel Maria Aguilar
Amanda Alfredsson
Linn Miskulin

Ja, en blandfyra som inte riktigt gå att klumpa ihop till en region, däremot har man haft gröna västar under träningen, vilket gör att man får kallas gröna fyran. Spelare från Uddevalla, Vellinge, Falcao och Sätra i en härlig mix.

Blåa trean:
Emma Tivemo
Nanna Jansson
Maja Lundman

En fyra som blivit en trea då Edina Begovic dessvärre skadade sig under inledande träning. Emma Tivemo och Maja kom sent in på grund av återbud, medan Nanna är en av fem som representerar IFK Göteborg.

Skadad: Edina Begovic

Vilka spelare som Muffe och Patrik Persson väljer att spela är oklart, men detta är de fyrorna som har tränat ihop. Matchen spelas klockan 17 i Idrottshuset, för er som inte har möjlighet att komma och kolla så sänds matchen också på Cmore.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img