Förre tränarduon besviken på mästarklubben: ”Fick ett meddelande på Facebook”

Jonas Karlsson och Mikael Alfredsson ledde IFK Uddevalla Futsal till klubbens andra raka SM-guld när de i början av mars besegrade Örebro FC med hela 10-1 i finalen.

De båda tränarna träffade veckan efter avslutad säsong representanter från styrgruppen, men därefter har det varit tyst. Fram tills en kort stund innan klubben under fredagsförmiddagen gick ut med att Lalo Rojas blir lagets nya huvudtränare. Det rapporterar tidningen Bohusläningen.

– Jag fick ett meddelande på Facebook men har inte svarat. Jag tolkar det som att de inte är nöjda med något och det hade varit intressant att veta vad. Det har skötts dåligt, säger Mikael Alfredsson till tidningen och kollegan Jonas Karlsson upplever det på ett liknande sätt:

– Vi kunde ha haft en dialog men det har varit dålig kontakt från IFK och det är jag besviken på. Det är som det är, säger han.

LÄS OCKSÅ: Strängnäs om damsatsningen: ”Betyder väldigt mycket för oss”

Harry Gerd, sportansvarig i IFK Uddevalla Futsal, kommenterar till Bohusläningen.

– Vi har haft enskilda samtal med tränarna efter säsongen och ingen av dem hade jättemycket tid att lägga på tränarbiten. Styrgruppen hade ett genomgående önskemål om en tränare som är med hela vägen och det var vårt uppdrag att hitta en sådan lösning inför en lång säsong med 26 omgångar. Vi landade i lösningen med Lalo som har den möjligheten, säger han och medger att naturligtvis är tråkigt att Alfredsson och Karlsson känner sig besvikna:

– Självklart är det tråkigt att de känner så, men vi visste att vi var tvungna att hitta en lösning med en huvudtränare först. Vi vet om Mickes kunskaper och ser gärna att han kan fortsätta också. Men första steget var att hitta en huvudtränare och nu jobbar vi med resten av staben.

Till hösten förändras som sagt SFL, och 14 seriematcher (plus ett eventuellt slutspel) byts ut mot 26. En väsentlig skillnad, och för Jonas Karlssons del är det inte säkert om tiden finns.

– Jag bryr mig om IFK och spelarna men är tveksam om jag hade fortsatt ändå när det är fler matcher. Nu är det bra att de får in en som är där hela tiden. Jag tror och hoppas att det blir bra för spelarnas skull, säger han.

Inte heller vet Mikael Alfredsson om han skulle hinna med en längre säsong med fler matcher.

– Jag har inte fått frågan vad jag vill och jag har inte bestämt mig. Dels är jag jättesugen eftersom jag älskar sporten och laget men med min familjesituation är det svårt att vara med på 26 matcher, säger han och håller med Karlsson om att Rojas är bra för huvudtränarrollen:

– Han känner spelarna, älskar sporten och är rätt man för det arbetet.

LÄS ÄVEN: Nima Kadivar blir Blåvitt trogen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img